• $13,3688
  • €15,2085
  • 791.298
  • 2014.21
19 Ağustos 2020 Çarşamba 19:18 | Son Güncelleme:

MasterChef Soğuk Kabak Çorbası yapılışı ve malzemeleri nasıldır? MasterChef Taze Kabak Çorbası tarifi

MasterChef Soğuk Kabak Çorbası yapılışı ve malzemeleri nasıldır" MasterChef Taze Kabak Çorbası tarifi

MasterChef Kabak Çorbası tarifi yarışmanın takipçileri tarafından ilgi gördü. Final yarışmacılarının belirlenmesinin ve takımların oluşturulmasının ardından yarışmacılara menü dağıtımı yapıldı. Kabak Çorbası yapılışı ise yarışmacıları epey zorladı. İstenen tarifi en iyi şekilde yapan takım dokunulmazlığın sahibi oldu.

MasterChef'in 18 Ağustos tarihli bölümünde şeflerin takımlardan istediği menü içerisinde Kabak Çorbası da bulunuyor. Tarifi doğru malzeme oranlarıyla ve tekniklerle yapıp jüri üyelerine beğendirmeyi başaran takım dokunulmazlığı elde etmiş oldu. Kabak Çorbası tarifinin malzemeleri arasında taze kabak, yoğurt ve sarımsak gibi malzemeler yer alıyor. Şefler Kabak Çorbası tarifinin soğuk olmasını istediler.

YOĞURTLU TAZE KABAK ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

  1. 3 adet orta boy kabak
  2. 1 adet orta boy kuru soğan
  3. 2 diş sarımsak
  4. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Çeyrek demet dereotu
  6. tuz, karabiber
  7. 5-6 su bardağı et suyu (et suyu kullanmayacaksanız 1 adet bulyon)

Terbiyesi için:

  1. 1 su bardağı yoğurt
  2. 1 adet yumurtanın sarısı
  3. 2 yemek kaşığı un

TAZE KABAK ÇORBASI YAPILIŞI

  1. Soğanı ve sarımsağı iri iri doğrayın. Kabakları yıkayın, baş ve sap kısmını kestikten sonra iri iri doğrayın.
  2. Zeytinyağını, soğan ve sarımsağı tencereye alın. Üzerine tuz ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin.
  3. Kabakları ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin. 5 su bardağı sıcak et suyu (et suyu kullanmayacaksanız bulyonu) ekleyerek kabaklar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  4. Yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz bir hal alıncaya kadar derin bir kasede çırpın.
  5. Pişen kabakları blenderdan geçirin ve yoğurtlu terbiyeye 2 kepçe ilave ederek çırpın.
  6. Ilınan terbiyeyi tencereye boşaltın, ince kıydığınız dereotunu ekleyin ve karıştırarak 1 taşım kaynatın.
  7. İstediğiniz kıvama göre içine 1 su bardağı kadar su ilave ederek 4-5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

MasterChef bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı? MasterChef 18 Ağustos eleme adayları belli oldu mu?

18 Ağustos MasterChef dokunulmazlık oyunu kazananı belli oldu! MasterChef dokunulmazlığı kim kazandı?

MasterChef Çekirdekli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır? Sütlü İrmik helvası yapılışı ve malzemeleri

MasterChef Eray kimdir? MasterChef Eray Sunguroğlu kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Roketsan geliştirdi! TEBER'in llk müşterisi belli oldu!
Roketsan geliştirdi! TEBER'in llk müşterisi belli oldu!

Roketsan geliştirdi! TEBER'in llk müşterisi belli oldu!

Ticaret Bakanlığı satışa çıkardı... İhalelerde büyük artış!
Ticaret Bakanlığı satışa çıkardı... İhalelerde büyük artış!

Ticaret Bakanlığı satışa çıkardı... İhalelerde büyük artış!

Kritik eşiği geçip rekor seviye ulaştı: 1 milyar dolarlık ihracat! Türkiye dünyanın 6. büyük üretim merkezi
Kritik eşiği geçip rekor seviye ulaştı: 1 milyar dolarlık ihracat! Türkiye dünyanın 6. büyük üretim merkezi

Kritik eşiği geçip rekor seviye ulaştı: 1 milyar dolarlık ihracat! Türkiye dünyanın 6. büyük üretim merkezi

<p>Haber: Ayşe Gültekin</p><p>Şehirlerarası ulaşım ağı  olan Bayrampaşa, dünyanın tekstil mer

Atila Aydıner ile 'yerli yerinde' Bayrampaşa Belediyesi'nden anlamlı eser

67 yıldır banyo yapmayan dünyanın en pis insanı! Doktorları hayrete düşürdü!

Boğa'nın gazabı! Herkes kaçarken o kamerasını açtı ve...

Dev timsahı kepçeyle durdurabildi! Yaklaşık bir ton ağırlığında