MasterChef'e Çekirdekli İrmik helvası damga vurdu. Sütlü ve çekirdekli olarak yapılması istenen İrmik helvası için yarışmacılar tüm hünerlerini sergileyecekler. Tarifi en iyi yapan yarışmacı bireysel dokunulmazlığın sahibi olacak. Helva, süt kullanılarak pişirilecek ve ardından sunum kısmında üstüne kabak çekirdeği konulacak. Çekirdekli İrmik helvası için teknik bilmek gerekiyor.
SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 125 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
SÜTLÜ İRMİK HELVASI YAPILIŞI
- Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
- Suyu ve sütü kaynatın.
- Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
- Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
- 10 dakika demlenmeye bırakın.
- Bu arada fıstıkları kavurup helvaya ilave edin.