• $7,9746
  • €9,4446
  • 489.613
  • 1194.45
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
24 Eylül 2020 Perşembe 16:24 | Son Güncelleme:

Etli pay nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli pay tarifi ve malzemeleri...

 Etli pay nasıl yapılır" Gelinim Mutfakta etli pay tarifi ve malzemeleri...

Etli pay kolay ve lezzetli tarifi sofralarımızı süslüyor. Bugün Gelinim Mutfakta'da yapılan etli pay tarifi ve malzemeleri ile evde kolaylıkla yapılan bir menüdür. Hafta içi her gün Kanal D ekranlarından yayınlanan Gelinim Mutfakta etli pay tarifi sizlerle...

Gelinim Mutfakta'da günün yemeği etli pay olarak seçildi. Yeni sezona bomba bir giriş yapan Gelinim Mutfakta'da gelinler yemek yaparken en yüksek puanı almaya çalışıyor. Onur Büyüktopçu'nun sunduğu Gelinim Mutfakta'da günün yemeği etli pay tarifi ve malzemeleri....

Gelinim Mutfakta 24 Eylül gün birincisi kim? Gelinim Mutfakta puan durumu...

ETLİ PAY MALZEMELERİ

  1. 500 gr un
  2. 350 gr dana eti yahnisi
  3. 300 gr dana biftek
  4. 300 gr tavuk göğüs
  5. 250 gr haşlanıp sıkılmış ıspanak
  6. 200 gr soğan
  7. 150 gr İçim Şef Krema
  8. 2 adet yumurta
  9. İçim Tereyağı
  10. İçim Kaşarpeynri, rendelenmiş
  11. Et suyu
  12. Sızma zeytinyağı
  13. Tuz

ETLİ PAY NASIL YAPILIR?

Unu 150 gr İçim Tereyağı ile karıştırın. 400 gr kaynar su ve bir tutam tuz ilave ederek yoğurun. Soğuması için hamuru genişçe yayın, üzerini streç filmle kaplayarak buzdolabında dinlenmeye bırakın. Bir tavada dana eti parçalarını küp kesilmiş soğanlar, biraz yağ ve tuz birlikte kavurun.

Daha sonra üzerine sebze suyu ilave edip bir saat kadar pişirin. Et soğuduktan sonra küçük parçalar halinde kesin. Başka bir tavada yağsız dana bifteğini 5-6 dakika pişirin. Toplam 6 parça elde edecek şekilde doğrayın. Tavuğu küçük parçalar halinde doğrayıp krema ve yumurtalarla beraber mikserden geçirin.

Ispanakları bir tavaya atıp biraz tereyağıyla 2 dakika kadar kavurun. 6 adet kalıbın içini hamurla döşeyin. Daha sonra sırasıyla tavuklu karışımdan, ıspanaktan ve İçim Kaşar Peyniri'nden koyun. Daha sonra da dana eti, ıspanak ve dana bifteklerini üstüne dizin. Kalıpların üzerine bir miktar daha hamur örterek kapatın, üzerine fırın kağıdı döşenmiş bir tepsiye yerleştirin.

Hamurların üstüne önce çırpılmış yumurta sürün. 190 °C fırında 20'25 dakika pişirin. Son olarak İçim Kaşarpeyniri serpiştirerek bir kaç dakika daha fırında tutun ve peynirlerin erimesini sağlayın. Daha sonar sıcak servis edin.

<p>Editör:</p><p><a href='#0' >ayse.tunali@turkmedya.com.tr</a></p><p>Markar Esayan son yo

22 Ekim 2020 Güncel Haberler

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

1795 yılından beri kazılan çukurun sırrı ne?

Tarihi dizi ve filmler kılıç satışlarını yüzde 500 artırdı