ANASAYFA
SON DAKİKA
YAZARLAR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ

Tokat gibi 63 sayı

Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımı, hocasız ve yedek oyuncusuz gittiği İngiltere deplasmanından farklı mağlubiyete rağmen başı dik ayrıldı.

23 Aralık 2023 Cumartesi 00:14 | Son Güncelleme:
Tokat gibi 63 sayı
FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş maçında Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı'nın deplasmanda London Lions Women ile karşılaştığı maç öncesi yaşanan tarihi bir skandal ortaya çıktı. Oyuncuların bir kısmına ve teknik ekibe İngiltere vize vermeyince temsilcimiz sahaya 5 oyuncuyla çıkmak zorunda kaldı. Kenarda kimse olmadan müsabakaya çıkan Yeşil-Beyazlılar'da Eda Şahin sakatlığına rağmen maçı tamamladı. Temsilcimiz, parkeden 122-63 mağlup ayrıldı.

GEREKEN GİRİŞİMLERİ YAPTIK

Bursa Uludağ Basketbol Takımı Yöneticisi Levent Deniz, vize skandalının perde arkasını Akşam'a anlattı: "Federasyona Londra'daki EuroCup müsabakası için bir başvuru yaptık. Federasyon bize dış ilişkilerden üst düzey bir yetkili atadı. Bu kişi İngiliz konsolosluğu ile vize işlemlerinin hızlanması için gerekli müdahaleleri gerçekleştireceğini söyledi ama yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamadı. FIBA'ya yaşanan olaylarla ilgili mailler yolladık. Bize olumlu bir dönüş olmadı.

BAPTİSTE FORMASIYLA OYNADI

Biz Türkiye'den İngiltere'ye vize alan 2 yabancı, 2 yerli oyuncu ile gittik. FİBA bize maçın oynanması için kadroda 5 oyuncu olması söyledi. Bu olay sonrası 2.5 ay önce sözleşmesini fesih ettiğimiz Hırvat oyuncumuz Mia Masic ile temasa geçtik. Mia bizde 2 bin 500 euroya oynuyordu. Kendisi bizden 1 maç için 5 bin euro istedi. Bunu verdik. Bin euro da yol parası ödedik. Trinity Baptiste'nin formasıyla maça çıktı. Elimizden geleni yaparak bu skandala 63 sayı atarak en iyi cevabı verdik."

ANNESİ DESTEK VERDİ

Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı'na 1 maçlık transfer edilen uzun forvet Mia Masic'in annesinin ise ekibe destek olmak amacıyla benchin hemen arkasında bulunması ve kızıyla zaman zaman iletişime geçmesi ise sosyal medyada geniş yer buldu.

SAKAT SAKAT OYNADI

TEMSİLCİMİZDE oyun kurucu Eda Şahin'in, sakatlığı nedeniyle bazı hücumlara katılamasa da zorunluluktan oyuna devam etmesi dikkat çekti.

KENARDA HOCA YOK

BURSA Uludağ Kadın Basketbol Takımı sahaya 5 kişi çıktı, kenarda ne hoca ne de oyuncu vardı... Karşılaşmada mola verildiği esnada kenara gelen oyuncuların sıvı takviyesi aldığı ve dinlendiği görüldü.

FIBA ERTELEMEYİ KABUL ETMEDİ

BURSA Uludağ Basketbol Kulübü Başkanı Berk Aladağ, "13 Aralık'ta resmi başvuru yaptık. Başvurunun ardından İngiltere'nin vize başvurularında 15 iş günü şartının bulunduğunu ve bunun mümkün olmayacağını bize ilettiler. Araya konsolosluk ve diğer yetkiler girdi. Noel bayramından kaynaklı yoğunluk olduğunu ve vizelerin yetişmeyeceğini aktardılar. Bu durumu FIBA yetkililerine aktardık ve maçı erteleme talebinde bulunduk. Onlar da sahaya çıkmazsak ceza yiyeceğimizi bize iletti. Türkiye'nin itibarı ve bizim için de kötü bir durum olduğunu aktarmamıza rağmen kabul görmedi. Sahaya çıkmazsak 40 bin avro para cezası ve ömür boyu organizasyondan men edilme durumumuz vardı" ifadelerini kullandı.