ANASAYFA
SON DAKİKA
YAZARLAR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ

Tek aday Sergen Yalçın

Beşiktaş'ın zor günlerinde görevi devralan Rıza Çalımbay'ın süresi kısıtlı. Olası puan kaybında Kara Kartal, hikayesi yarım kalan Sergen Yalçın ismini yeniden masaya yatıracak.

11 Aralık 2023 Pazartesi 01:13 | Son Güncelleme:
Tek aday Sergen Yalçın

Son yılların en kötü sezonlarından birini yaşayan Beşiktaş'ta sular durulmuyor. 9 seneden sonra sahasında F.Bahçe'ye kaybetmesinin yanı sıra oyunuyla da umut vermeyen Siyah-Beyazlılar'da devre arası için büyük bir operasyon düşünülüyor. Burak Yılmaz'ın ardından göreve gelen Rıza Çalımbay yönetiminde alınan sonuçlar ve deneyimli hocanın açıklamaları ise yönetimin sabrını tüketti. İlk yarıda geriye Rize (D), Alanya, Hatay (D) ve Kasımpaşa maçları kalan Kartal, bu karşılaşmalarda puan kaybı yaşanması halinde Çalımbay'a teşekkür ederek yeni hocayı ligin ikinci devresine yetiştirecek. Olası ayrılıkta masadaki en güçlü aday ise Sergen Yalçın.

SÖZLERİ CAMİADA TEPKİ ÇEKTİ

Rıza hocanın yeniden göreve geldiğinden beri verdiği maç sonu demeçleri, SiyahBeyazlı camiada tepki çekti. Deneyimli hoca, 1-1 sonuçlanan Ankaragücü deplasmanının ardından, "Puan, puandır. Özellikle deplasmanda A.Gücü ligin en iyi takımlarından. 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldım" diye konuşmuştu. Son olarak 60 yaşındaki çalıştırıcının Fenerbahçe derbisinin ardından şu sözleri bardağı taşırdı: "Kadro dışı diye bir şey düşünmüyorum. Takım sakat diyorum, kimse inanmıyor. Ben geldiğimde 10 sakat vardı. 4 maçta ilk mağlubiyetimizi aldık." Sahadaki sönük futbolun üstüne bu açıklamalar, yönetimi de harekete geçirdi.

YENİ TRANSFERLERİN ÇOĞU YOLCU

Siyah-Beyazlılar'da faturanın kesildiği tek kişi Çalımbay olmadı. Hasan Arat ve kurmayları, özellikle bu sezonki transferler olmak üzere birçok futbolcu ile ilgili yeniden değerlendirme yaptı. Kara Kartal'da bu sene takıma dahil olan isimlerden yalnızca Alex Oxlade-Chamberlain geçer not aldı. Rebic, Zaynutdinov ve Rashica'nın durumları yeni hocayla tekrar değerlendirilecek; Amartey, Onana ve Bailly ile yollar en az zararla ayrılmaya çalışılacak. Beşiktaş; Rashica'ya 5.25, Zaynutdinov'a 4.50, Onana'ya 4.04 olmak üzere üç transfere toplamda 13.79 milyon euro bonservis ödedi.