ANASAYFA
SON DAKİKA
YAZARLAR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ

Riyad'da süper ayıp!

TFF ve imza yetkisi veren kulüplerin organizasyon beceriksizliğine rağmen Türkiye'nin 100. yılına olumlu yaklaşım göstermeyip “Bunlar programda yoktu” diyen Suudi futbol yöneticilerine Türkiye'den sert sesler yükseldi.

30 Aralık 2023 Cumartesi 01:17 | Son Güncelleme:
Riyad'da süper ayıp!

Dün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe'nin arasında oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa finali, "Atatürk temalı tişörtler ve pankartlar programda yoktu" denilince iptal edildi. TFF ve organizasyon yetkisi veren kulüplere, Türkiye'nin 100. yılına olumlu yaklaşım göstermeyen Suudi Arabistan Futbol Federasyonu yöneticilerine Türkiye'den çok sert sesler yükseldi.

SAATLERCE TOPLANTI YAPTILAR

Krizin fitili ise dün öğle saatlerinde ateşlendi. İstiklal Marşı ve Norm Ender'in 100. yıl adına okuyacağı 'Parla Marşı'na izin verilmediği iddia edildi ancak TFF bunu yalanladı, protokole uyulacağını bildirdi. Her iki kulüp, sahaya Atatürk tişörtleri ve pankartlarıyla çıkmak istedi. Fenerbahçe'nin tişörtünde "Yurtta sulh cihanda sulh", Galatasaray'ın tişörtünde ise "Ne mutlu Türküm diyene" yazıyordu. Suudi yetkililer, bunun program akışında yer almadığını belirtip Futbol Federasyonu'na olumsuz yanıt bildirdi. 6 saati bulan toplantı süreci başladı.

POLİSLERE 'MÜDAHALE' TALİMATI

Saat 16.00 sularında TFF Başkanı Büyükekşi ve G.Saray Başkanı Özbek toplantıya girdi, ardından F.Bahçe Başkanı Ali Koç geldi. Toplantı, finalin saatini de aştı. Kulüpler, Türkiye'deki maçlarda böyle bir şeyin sorun teşkil etmediğini, problem yaşamadıklarını söyledi. Saat 20.00 civarında ise toplantı devam ederken polislere, "Soyunma odası girişlerinde bekleyin, çıkışta protokole aykırı pankart, afiş ve tişörtlere müdahale edin" talimatı verildiği öğrenilince kriz de patlak verdi...