• $32,316
  • 35,0708
  • 2279.02
  • 9016.92
20 Ocak 2017 Cuma 01:00 | Son Güncelleme:

Gerçeker: Bizim için yeni yıl o cani yakalanınca başladı

Gerçeker: Bizim için yeni yıl o cani yakalanınca başladı

Müziğin iki önemli ismi Ziynet Sali ve Behzat Gerçeker, Türkiye gündemini AKŞAM’a değerlendirdi: Reina katliamcısını sağ ele geçiren polisimize teşekkürler. Bizim için 2017 saldırgan yakalanınca başladı.

TUĞBA KALÇIK

Sanatçı olarak terör olaylarının yaşandığı bu süreçte siz neler hissediyorsunuz? 

Behzat Gerçeker: Masum insanların ölmesini kabul edemiyorum. En son Reina’da hiç günahı olmayan insanların hayatını kaybetmesi beni derinden üzdü. Terörü lanetliyorum. Ülkemizin hem doğal güzelliklerini hem de bölgedeki güçlü konumunu dış dünyada çekemeyenler var. Türkiye çok değerli bir ülke bu yüzden ülkemizi karıştırmak istiyorlar. Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz, toplum olarak bunun kıymetini bilelim ve ülkemiz üzerine oynan oyunlara karşı birlik içinde olalım. Bir sanatçı olarak ben de farklı kültürlerin, toplumların müzikle birleşeceğine inanıyorum. 

- Ziynet Sali: Ülkemi çok seven bir insanım bu yüzden yaşanan terör olayları beni ruhsal açıdan çok etkiliyor. Bu kadar güzel bir ülkeye yapılanları hazmedemiyorum, içime kapanıyorum. Benim için 2017 Reina saldırganının yakalanmasıyla başladı. Artık kendimi daha huzurlu ve güvende hissediyorum. Katilin yakalanmasıyla halk olarak polisimizin ve devletimizin gücünü daha çok hissettik. Polislerimize buradan çok teşekkür ediyorum. 

- Behzat G.: Katilin canlı yakalanması çok önemliydi. Polisimiz çok önemli bir iş başardı. Üstlerine düşen sorumluluğu müthiş biçimde yerine getirdi. Ülkemize huzur geldi. Ziynet’in de söylediği gibi artık kendimizi daha güvende hissediyoruz. 

YAŞAM TARZI TARTIŞMALARI YANLIŞ 

Reina’daki saldırının ardından yaşam tarzı tartışmaları gündeme geldi. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir? 

- Behzat G.: Özgür ve demokratik bir ülkede yaşıyoruz. İsteyen ibadetini yapar, isteyen eğlenir. Bu tartışmaları çok yanlış buluyorum. 

- Ziynet S.: Canice bir katliama yaşam tarzı üzerinden bakmak çok yanlış. Orada masum insanlar öldü. Böyle bir dönemde toplumu ayrıştıracak mesajlardan kaçınmamız gerekiyor. 

Bu konser Rus ve Türk
halkını birleştirecek

Behzat Bey, önümüzdeki günlerde Karadeniz’de düşen Rusya’ya ait askeri uçakta bulunan Kızıl Ordu Korosu üyelerinin anısına vereceğiniz konserden bahseder misiniz? 

Kızıl Ordu Korosu dünya çapında müzisyenlerden oluşuyor. Rusya’nın kendi otantik müzikleri de dâhil olmak üzere dünyadaki birçok besteyi çalabilen, çok geniş repertuvara sahip bir koro. Böyle üzücü bir olayın ardından Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüm ve onun önerisiyle hem bu değerli sanatçılar anısına hem Rus toplumunun acısını paylaşabilmek adına ENBE orkestrası olarak İstanbul ve Moskova’da konserler yapacağız. Acıları paylaşmak toplumları birleştirir. Bu konserlerin, farklı kültürleri yakınlaştıracağına, Rus ve Türk halkını birleştireceğine inanıyorum. Konserlerimizden çok önemli mesajların çıkacağını düşünüyorum. Müziğin birleştirici gücüyle hem dünyaya hem de bölgeye barış mesajı vereceğiz. 

ALMANYA’DAN ÖDÜL 

-Ziynet Hanım, 2016’da ‘Akdeniz’in En İyi Kadın Sanatçısı’ ve ‘En İyi Türk Pop Müzik Kadın Sanatçı’ ödüllerini aldınız. Neler hissetiniz? 

-Ziynet S.: Almanya’da yapılan bir müzik ödülü bu. Benim için büyük bir onur. Bir Türk olarak yaptığım işin ülkem dışında da kıymet bulmasından dolayı da gurur duydum. 

-Behzat G.: Ziynet ülkemizi her yerde çok güzel temsil eden bir sanatçı.

Müzikle barış elçiliği yapıyorum 

Bu ödüllerin yanı sıra bir de Türk ve Yunan Kültürünü bir araya getiren çalışmalarınızdan dolayı size ilk Türk kadın sanatçı olarak barış elçisi seçildiniz... 

- Ziynet S.: Müziğin dini, dili ve ırkı yok. Barışa hizmet eden en önemli sanat dallarından biri müziktir. Toplumlar arasında çok güçlü bir bağ kuruyor. Ben de Yunan ve Türk halklarına müzik üzerinden barış elçiliği yapıyorum. Bu gerçekten bana büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bende bu görevi elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıyorum. 

Ziynet Hanım, albümlerinizde birbirinden değerli isimlerle çalışıyorsunuz. Sizin için vazgeçilmez olan isim var mı? 

- Ziynet S.: Birlikte çalıştığım tüm bu isimler de benim için çok değerli ama 2010’dan beri Ozan Doğulu ile çok güzel bir sinerji yakaladığımıza inanıyorum.

Behzat ile sinerjimiz tuttu

‘Bir Melekten Hediye’ adlı single çalışması yaptınız. Bize biraz bu albümünüzden bahseder misiniz? 

- Ziynet S.: Kırgın ve üzgün olduğum bir dönemde sevgili Güney Çoban’dan geldi bu şarkı ve dinlediğimde hem çok heyecanlandım hem de çok sevdim. Şarkıyı daha sonra Behzat’a da dinlettim. Şarkının onda da yarattığı heyecanı gözlerinde görünce birlikte bu çalışmayı yapmaya karar verdik. Ben müziğin paylaşım olduğuna inanan bir insanım. Aramızda çok güzel bir sinerji oluştu. 

- Behzat G.: Ziynet Sali çok uğurlu biri. Daha önce de çok sevilen projelerde çalışmıştık. Bizde yeri ayrı olan bir isim. Onunla tekrar böyle güzel bir çalışmada yer aldığımız için de çok mutluyum. Müziğin insanları birleştiren bir yanı var. Ne güzel bir işimiz var ki dostlarımızla, sevdiğimiz arkadaşlarımızla bu kadar iyi çalışmalar yapabiliyoruz. 

Klibiniz de çok güzel...

- Behzat G.: Sevgili Nihat Odabaşı çok güzel ve sıcak bir klip çekti. Ona da buradan teşekkür ediyorum.  Ziynet de klipte yıkılıyor. 

- Ziynet S.: Türkiye’de ilk defa bir klip uçakta çekildi. Bulutların üzerinde, gökyüzünde çekimlerimizi yaptık. Böyle güzel bir klip çektiğimiz için de çok mutlu oldum. İnsanlık kötü bir dönemden geçiyor. Özellikle ülkemiz için zor bir dönem. Bu dönemde en iyileştirici şeyin sanat olduğuna inanıyorum. 

YENİKAPI’DA ÇOK GÜZEL BİR MESAJ VERDİK 

İkiniz de Yenikapı mitingine de katılmıştınız değil mi? 

-Behzat G.: Ülkemiz için oradaydık. Çok büyük katılım oldu, milletçe oradaydık. Mitingde müthiş bir birlik ve beraberlik vardı. Ülke olarak tek kalp olduk ve dünyaya birlik içinde olduğumuzu gösterdik. Ülkemizi elimizden almak isteyenlere de çok güzel bir mesaj vermiş olduk böylece. 

- Ziynet S.: Ülkemi ve bayrağımı çok seviyorum. Yenikapı’ya da bu duygularla katıldım. Bizi ayrıştırmak isteyenler var, onlara birlik mesajı vermemiz gerekiyordu. Bu mesajı da Yenikapı’da verdiğimizi düşünüyorum.  

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak