MALZEMELER:
* 4 adet havuç
* 1 adet kuru soğan
* ½ su bardağı pirinç
* ½ su bardağı kırmızı mercimek
* 1 orta boy patates
* 1 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı tuz
* ½ çay kaşığı toz karabiber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı sıvıyağı
* 1 çay bardağı Aynes krema
* 4 su bardağı su
* 1 su bardağı tavuk suyu
Servis İçin:
3 çorba kaşığı Aynes Krema
HAZIRLANIŞI / 4-5 KiŞiLiK
Sıvıyağı ve tereyağını tencereye alın. Soğan, sarımsak, havuç ve patatesi doğrayın ve soteleyin. Pirinç ve mercimeği ekleyin. Suyu ve tavuk suyunu ekleyin kaynamaya bırakın. Kaynayan çorbayı blenderdan çekin ve tuzu, karabiberi zencefili ekleyin. Üzerine Aynes Krema ile servis edin.