En güzel iftar sofraları için tereyağlı izmir boyozu tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
TEREYAĞLI İZMİR BOYOZU
MALZEMELER:
3 su bardağı böreklik un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr Aynes Tereyağı
HAZIRLANIŞI
Un, su, tuz ve sıvıyağ ile sert bir hamur elde edin. Hamuru 4'e bölün ve bezeler haline getirin. Üzerini kapatın ve 1 saat dinlendirin. Aynes tereyağını elde yumuşatın. Bezeleri sıvıyağı yardımıyla elinizde tabak büyüklüğünde açın. Üzerine tereyağını koyun ve diğer hamuru üzerine yerleştirin. 4 adet hamur bezesinden 2 adet arası Aynes tereyağlı hamur elde edin ve 1 saat dinlendirin. Merdane kullanmadan el ile tezgâh büyüklüğünde uzatarak açın. Yırtılması önemli değil ince şekilde uzatarak büyütün. Açılan hamuru zarf şeklinde katlayın ve uzun kenarından rulo haline getirin. 5 cm lik rulolar halinde kesin ve bu ruloları dik koyup üzerine bastırın. Disk haline gelen boyozları 1 saat dinlendirin ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye alın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.