En güzel iftar sofraları için fransız çıtır profiterol tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
FRANSIZ ÇITIR PROFİTEROL
MALZEMELER:
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
200 gr Aynes tereyağı
½ çay kaşığı tuz
Kreması için:
500 ml süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı Aynes tereyağı
Çikolata sos
1 su bardağı Aynes krema
200 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Kreması için; Süt, toz şeker, un, nişasta, vanilya ve yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Tencereye ipek süzgeç ile süzün sürekli pişirerek karıştırın. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın ve Aynes tereyağını ekleyin ve eritin. Sürekli karıştırarak soğutun ve mikserde çırpın. Profiterol hamuru için; Su, süt, Aynes tereyağı tuz u kaynatın. Unu ekleyin ve ezerek karıştırarak pişirin. Hafif dibini tutmaya başlayınca ocaktan alın ve mikser kabına alın. Soğuyuncaya kadar mikserde çırpın. Karıştırırken yumurtaları tek tek kırarak ekleyin. Yumurtaları ekleyip, hamur kıvamına gelinceye kadar mikserde çırpın ve sıkma torbasına alın. Sıkma torbasının ucunu kesin ve tepsiye topları sıkın. Topların ucunu parmaklarınızı ıslatarak uçlarını bastırın. 170 derecede 40 dakika fansız fırında pişirin. Fırından çıkan profiterol toplarını soğuyana kadar dinlendirin. Pastacı kremasını sıkma torbasına alın ve profiterol toplarının alt kısımlarını delerek doldurun. Çikolata sos için; Aynes kremayı kaynatın ve bitter çikolatayı içinde eritin. Soğuyana kadar karıştırın. Doldurulan topları bardağa yerleştirin ve çikolata sos dökerek servis edin. Rende çikolata ve fıstık ile servis edin.