Yumurta mutfakların başkahramanı. Hem sağlıklı hem lezzetli bir besin. Fakat yumurtayı değerli kılan sebepler sadece bunlar değil.
YUMURTANIN HER ŞEYDE OLMASININ 4 SEBEBİ
1. Yumurta olmadan pişmiş ürünler kuru, yassı veya tatsız olabilir. Yumurta yiyeceklere nem ekler.
2. Yumurta besinler arasında bağlayıcıdır. Yumurtalar, malzemeleri birleştirmeye ve bir arada tutmaya yardımcı olur. Yiyeceklerin parçalanmasını önler.
3. Yumurtalar yiyeceklerdeki hava ceplerini hapsederek ısıtma sırasında genişlemelerine neden olur. Bu sufle gibi yiyeceklerin unlu tariflerin kabarmasına yardımcı olur. Hem hacim hem de hava verir.
4. Yumurta lezzet verdiği gibi diğer besinlerin lezzetlerini taşımaya yardımcı olur ve ürünler ısıya maruz kaldığında kahverengileşmesini sağlar.