• $32,3885
  • 35,097
  • 2326.54
  • 9101.2
26 Nisan 2021 Pazartesi 12:44 | Son Güncelleme:

Vitamin deposu 7 gece atıştırmalığı

Vitamin deposu 7 gece atıştırmalığı

Metabolizmanın yavaşladığı gece saatlerinde yemek yemek birçok kişinin vazgeçemediği alışkanlık. Peki, gece yarısı yenilebilir sağlıklı atıştırmalıklar neler? Hangi yiyecekler kilo aldırmaz? İşte yanıtları...

Gece yemek yeme alışkanlığı kilo alma korkusunu beraberinde getiriyor. Kalorisi az, kilo aldırmayan, sağlıklı atıştırmalıklar merak ediliyor. Hem lezzetli hem kalorisi az yedi gece atıştırmalığı sizlerle...

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre gece acıkmalarınızda sağlıklı besinler tüketerek tokluk hissi yaratabilirsiniz.

1. BİTTER ÇİKOLATA

Ne yersem yiyeyim tatlı krizim asla geçmez diyenlerdenseniz, bir- iki parça bitter çikolata tüketmeye ne derseniz? Hem kan dolaşımınızı hızlandıracak hem de düşük kalorisi ile size kilo sorunu yaratmayacaktır. Aynı zamanda bitter çikolatadaki kakao oranı, uzun süre tokluk hissi vermektedir. Evet çikolataya kimse hayır demez ama ne de olsa kalorisi azmış diyerek abartıp özellikle geç saatlerde bir kalıp çikolata da tüketmemelisiniz!

2. LEZZET ÜÇLÜSÜ

Yulaf, süt ve meyve üçlüsünü sevmeyen var mı? Ufak atıştırmalıklar ile ben yetinemem, daha doyurucu ve sağlıklı bir öneri ver derseniz, kesinlikle bu üçlüyü öneriyorum. Ama tabii çok küçük porsiyon olması şartıyla. Üstelik hem gözünüze hem de midenize hitap edecek. Yulafı süt ile buluşturarak metabolizmanızı düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda uykuya geçişişi de kolaylaştıracaktır. Yulafın sade tadından çok hoşlanmayanlardansanız sadece yarım porsiyon meyve ilave ederek tatlandırabilirsiniz.

3. ELMA CİPSİ

Size sadece iki malzeme ile harika bir lezzet yaratıp geceleri de rahatlıkla uygun miktarda tüketebilirsiniz desem, ne derdiniz? Hangi malzemeler mi? Tabii ki elma ve tarçın ikilisi! Elmaları ince dilimler haline getirip fırın tepsisine dizin. Üzerine tarçın serpiştirerek önceden ısıtılmış fırında bir saat boyunca 120 derecede pişirin. Gece aniden gelen yeme istediğinizi bastıracak bu harika tarif ile uykuya rahatça geçebilirsiniz.

4. MUZ VE CEVİZ İKİLİSİ

Muzun hem mide rahatlatıcı hem de tam bir potasyum kaynağı olduğuna değinirsek geceleri hazırlayabileceğiniz tam bir sağlık deposundan bahsetmiş oluruz. Yarım muzu ince dilimleyip üzerine bir adet cevizi ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bir tatlı kaşığı kadar keten tohumu da ilave edip, daha tok kalmanızı sağlayabilirsiniz. Yok ben biraz daha tatlımsı bir tat istiyorum da derseniz üzerine çok az tarçın serpiştirebilirsiniz.

5. KABAK ÇEKİRDEĞİ

İşte diyetlerde sıklıkla önerilen tam bir E vitamini deposu! Hatta kontrollü olarak tükettiğinizde kilo vermenize de yardımcıdır. Bu lezzetli çekirdekler, bağışıklık güçlendiren çinko minerali bakımından oldukça zengindir. Gün içerisinde bir avuç tüketilmesi gerekirken gece atıştırmalığı olarak yarım avuç tüketmenizde size daha faydalı olacaktır. Ne de olsa uyku öncesi bir zaman diliminde olduğunuz için fazlası yağ olarak depolanacaktır. Bu sebeple miktara dikkat!

6. FINDIK-FISTIK EZMESİ

Özellikle gece gelen ani tatlı ihtiyacınızı karşılayacak bu lezzetleri ezmeleri yarım porsiyon meyve ile de tüketebilirsiniz. Yüksek protein içeriği ile şeker istediğiniz aniden azaltacak ve kan şekerinizi dengeleyerek tok kalmanızı sağlayacaktır. Tabii hazır market ezmeleri değil, evde şekersiz olarak kendinizin hazırladığı fındık veya fıstık ezmesi olması şartı ile! Elma veya muz ile de daha güzel bir lezzet uyumu yakalayabilirsiniz.

7. FIRINLAMIŞ KURUYEMİŞLER

İsterseniz badem, isterseniz kaju, isterseniz de fındık... Tercih tamamen size kalmış. Gün içerisinde önceden fırınlayarak geceleri sağlıklı atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Fırınlayarak kuruyemişin kimyasal içeriğini değiştirmiş olursunuz. Nem içeriği azalır ve daha gevrek bir forma gelir. Ama sanmayın ki fırınlandığında kalorisi azalacak ve istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Yine çok az miktarda yemelisiniz çünkü 30 gram çiğ badem 170 kalori iken, aynı miktarda fırınlanmış badem ise 185 kaloridir. Bu sebeple dikkat etmenizde fayda var.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi