22 Haziran 2020 Pazartesi 17:06 | Son Güncelleme:

Evde en kolay ve güzel çiçek aranjmanı nasıl hazırlanır?

Evde en kolay ve güzel çiçek aranjmanı nasıl hazırlanır"

Özellikle koronavirüs günlerinde evde en çok değer verdiğimiz şeyler canlı çiçekler oldu. Hatta bu dönemde hiç ilgisi olmayanlar bile evde çiçek yetiştirmeye başladı. Evde neşe kaynağı olan çiçek aranjmanı hazırlamak ise o kadar zor değil. İşte evde çiçek aranjmanı hazırlamanın kolay yöntemleri...

Çiçeklerin evde pozitif enerji yaydığı artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Eve çiçek alırken mevsiminden vazosuna ve hatta onu koyacağanız odaya kadar her şey büyük bir öneme sahip. Peki, vazo nasıl seçilmeli? Mevsimine göre çiçek nasıl tercih edilmeli? ALEM Dergisinde yer alan habere göre en kolay aranjman vazolarından biri de akvaryum modeli vazo. İşte madde madde evde çiçek aranjmanı hazırlamanın kolay yöntemleri...

VAZO SEÇİMİ NASIL OLMALI?

En kolay aranjman vazolarından bir akvaryum modeli. Hem yuvarlaklığı ile güzel bir yer tutuyor hem de daralan ağzı sayesinde az çiçekle bile şık duruyor. Çiçekleri yerleştirmeden önce kullanacağız vazoyu yıkamayı unutmayın.

BAHARI EVİNİZE TAŞIYIN

Biliyorsunuz, artık her mevsim aşağı yukarı her çiçeği bulabiliyorsunuz. Fakat her zaman mevsim çiçeğini tercih etmekte fayda var. Bahar aylarında sümbül, lale, frezya, erengül, leylak, delfinyum favorilerimizden. Genel olarak çiçek seçerken iri kafalı, diğerlerinden sıyrılan, vazodan size doğru gülümseyen çiçekleri tercih edin. Şakayık, krizantem, dahlia gibi çiçekler bunun için ideal. Renk konusuna gelirsek; tabii ki dekorasyonunuz veya favori renginiz burada belirleyici olabilir. Birbirleriyle uyumlu ama aynı zamanda rengarenk bir çiçek aranjmanı, baharı evinize taşıyacaktır. Bir de çiçeklerin yanında tamamlayıcı olarak kullandığımız yeşilliklerin rolü çok önemli. Özellikle bahar aranjmanları için okaliptüs yapraklarını tavsiye ederim.

VAZODAKİ SUYA DİKKAT

Oda sıcaklığında tertemiz bir suyu, vazonun yarısını dolduracak şekilde doldurun. Arzu ederseniz içine bir parça çamaşır suyu da damlatabilirsiniz. Bir-iki damla çamaşır suyu, vazodaki suyun daha temiz kalmasını ve dolayısıyla çiçeklerin ömrünün de biraz daha uzun olmasını sağlar.

ÇİÇEK TEMİZLEME

Çiçekler aslında kısmen size temiz gelecektir. Dikkat edilmesi gereken, dalların suda kalan kısımlarını mutlaka yapraklardan ve dikenlerden arındırmak.

TASARLAMA VE YERLEŞTİRME

Bu işlemi iki türlü yapabilirsiniz: Çiçekleri tek tek, tüm dalları aynı yöne bakacak şekilde saat yönünde yerleştirmek. Her bir çeşit çiçeği, tek tek koymak yerine buketin belli alanlarında tekrarlayıp; küçük öbekler yapmak daha güzel bir yayılım sağlayabilir. Örneğin, bir noktaya tek bir lale koyarken buketin bir diğer bölümüne üç adet lale yerleştirmek gibi. Bu çiçek aranjmanını hazırlarken araya okaliptüs yaprakları veya seçtiğiniz diğer yeşillikleri eklemeyi de unutmayın. Buketiniz bittiğinde, vazonuza göre çiçeklerinizin boylarını ayarlayın. Elde buket yapmak zor geliyorsa, daha bohem bir tarzda, çiçekleri tek tek vazoya yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde dallar daha düzensiz ama çiçekler dağınık ve bohem bir görünüm yaratacaktır.

ÇİÇEKLER UZUN SÜRE NASIL DAYANIR?

Şimdi yapmanız gereken tek şey, çiçeklerinizin ve onların eve getirdiği pozitif enerjinin keyfini sürmek. Çiçeklerinizin daha uzun süre dayanması için iki günde bir mutlaka vazonun suyunu değiştirin ve boylarından birer parça kesin. Bazı çiçekler, diğerlerine kıyasla daha dayanıklı oldukları için gün geçtikçe onları ayırıp daha küçük başka bir vazoda sergilemeye devam edebilirsiniz. 

EVDE ODAYA GÖRE ÇİÇEK BAKIMI İÇİN TIKLAYIN

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi