• $8,3352
  • €10,0548
  • 477.856
  • 1345.15
08 Nisan 2021 Perşembe 09:26 | Son Güncelleme:

Diş eti hastalıklarına birebir! Karanfilin faydaları hakkında bilinmesi gerekenler...

Diş eti hastalıklarına birebir! Karanfilin faydaları hakkında bilinmesi gerekenler...

Karanfilin insan vücuduna pek çok faydası bulunmaktadır. Halk arasında ağız kokusuna iyi gelmesiyle bilinir. Cildi yenilemesi, hafızayı güçlendirmesi ve sindirim sistemine yardım olmasıyla çok sık tüketilmektedir. Anavatanı Endonezya olan bu insan dostu karanfilin faydalarını sizler için derledik.

Karanfil, öğütülerek baharat şekliden kullanılmakla beraber ağız içinde tutulup çiğnenmesiyle de bilinir. Diş ve diş eti rahatsızlıklarında özellikle de ağız kokusuna birebir yardımcı olan karanfilin sağlık açısında faydaları saymakla bitmiyor. Karanfil ağacı dört mevsim yeşil kalır ve siyah renkli ve güzel kokuludur. İşte Karanfilin faydaları hakkından bilmeniz gerekenler...

KARANFİLİN FAYDALARI

Sindirim sistemi problemi için birebirdir.

Sindirim sisteminde bulunan bakterileri idrar yolu ile atmaya yarar.

Cildin yenilenmesini sağlar

Kalsiyum ve potasyum depolayarak kemikleri güçlendirir

Karanfil suyu diş eti rahatsızlıklarına oldukça iyi gelir.

Özellikle akciğer kanserinin ilk evresine karşı aşırı etkilidir.

Hafızayı güçlendirmesi ile bilinir

Cinsel isteği arttırır.

İshal gibi rahatsızlıklara karşı oldukça etkilidir.

Halk arasında da çokça bilinen ağız kokusuna karşı etkilidir.

Zayıflama konusunda yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırır.

Karanfil suya cilde veya saça uygulandığında cilt kuruluğuna ve kepeklenmeye oldukça iyi gelir.

Zihin yorgunluğuna iyi gelmesi ile bilinir.

Bakterileri önler

Mide bulantısı ve kusmalara iyi gelir

Akneleri giderir

Üst solunum yolu enfeksiyonlarını giderme konusunda iyidir

KARANFİL NEDİR?

Karanfil bildiğimiz süs karanfil çiçeğinden farklıdır. Yaz kış yeşil kalan yaprakları, meşin gibi serttir. Çiçekleri pembedir ve kiraz çiçekleri gibi demet halinde bulunurlar. Bu çiçeklerin kurutulmuş tomurcukları karanfil adını alır. Kurutulmuş tomurcuklar, 10 mm boyunda, çiviye benzer şekilde, ovaryumu hafif dört köşeli, dört taç ve çanakyaprağından meydana gelmiş olup, kırmızı-kahverenklidir. Çiçek sapları da karanfil adıyla satılmakta ise de ikinci kalite ürün sayılmaktadır.

<p><span>Gaziantep'in meşhur yemeği çağla aşı Ramazan'da yoğun ilgi görüyor. Antep'te özellikle ilkb

Gaziantep'in sadece ilkbaharda yapılan çağla aşı tarifi

Kaşkay Türklerinin asırlardır sürdürdükleri gelenek ''yaylaya göç'' başladı

Yurt genelinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

TBMM'nin açılışının 101. yılı