• $9,5842
  • €11,1549
  • 556.963
  • 1492.93
25 Eylül 2021 Cumartesi 16:55 | Son Güncelleme:

3 adımda nefis tatlı

3 adımda nefis tatlı

Trileçe tarifi mutfakla arası iyi olanlar tarafından merak ediliyor. Peki, trileçe nasıl yapılır? Trileçenin püf noktası kek karışımının iyi çırpılması ve karamel sosunun lezzetidir. İşte birebir tutan 3 adımda trileçe tarifi ve malzemeleri...

Trileçe tarifi hem zor hem de lezzetli. Trileçe kek karışımı, şerbeti ve sosu olmak üzere 3 aşamada hazırlanıyor. Trileçenin püf noktası ise kek karışımının iyi çırpılması ve karamel sosunun lezzetidir.

Trileçe tarifini ilk denediğinizde zorlanabilirsiniz fakat sonraki denemelerde karamel sosu daha da güzel yaptığınızı fark edeceksiniz. Çünkü her defasında kıvam biraz daha istediğiniz gibi olacak. Karamelli trileçe evde bulunan malzemelerle yapılıyor. İşte 3 adımda trileçe tarifi ve malzemeleri...

TRİLEÇE MALZEMELER

4 adet oda sıcaklığında yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı un

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım su bardağı toz fıstık

1 çimdik tuz

ŞERBET MALZEMELERİ

3 Su bardağı süt

1 Su bardağı toz şeker

1 Paket krema

KARAMEL SOS MALZEMELERİ

1 Su bardağı toz şeker

4 Çorba kaşığı su

1 Tatlı kaşığı limon suyu

Oda sıcaklığında 90 gram tereyağı

Yarım su bardağı oda sıcaklığında krema

KARAMELLİ TRİLEÇE TARİFİ

1. Trileçe tarifi için önce yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Tuz ile aklarını köpürene kadar çırpın. Bir yandan yavaş yavaş toz şekeri ilave edin ve kabarana kadar çırpın. Sarılarını da ilave ederek karıştırın. Trileçenin püf noktası burasıdır. Kalan malzemeleri de ekleyin ve spatula ile söndürmeden karıştırın. Pişirme kâğıdı serilmiş ve kenarları yağlanmış fırın kabına dökün

2. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Kekin kenarlarını kurtarın ve bir tepsiye ters çevirin. Ilıyınca dikkatlice iki tarafına çatalla gözenekler açın. Alt kısmı yukarıya gelecek şekilde dikkatlice tekrar pişirdiğiniz kalıba yerleştirin. Şerbet için süt ve şekeri bir tencereye alın ve eriyene kadar orta ateşte karıştırın. Ocaktan alıp kremayı ilave edin iyice karıştırın. Yavaş yavaş kekin üzerinde gezdirerek dökün. Buzdolabında 2 saat soğutup dinlendirin.

3. Bu esnada karamel için toz şekeri, suyu ve limon suyunu bir sos tenceresine alın ve hiç karıştırmadan sütlü kahverengini alana kadar pişirin. Dikkatlice tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Kremayı da ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Soğuyana kadar karıştırın. Trileçenin üzerinde gezdirerek servis edin. Karamelli trileçe hazır. Afiyet olsun...

Çay yanına en sevilen tatlı şekerparenin yapılışı

<p>Yeşilçam'ın usta ismi Hülya Koçyiğit, 1963 yılında henüz 16 yaşındayken Susuz Yaz adlı filmle bey

Hülya Koçyiğit bilinmeyenlerini anlattı

Düzce'nin 1830 rakımlı Kardüz Yaylası'na kar yağdı

Az bilinen tarihi fotoğraflar ve hikayeleri

''Gıda Denetim Seferberliği'' kapsamında Trakya'da denetimler başladı