• $9,6153
  • €11,2367
  • 553.564
  • 1479.93
28 Eylül 2021 Salı 16:24 | Son Güncelleme:

Çay yanına en sevilen tatlı şekerparenin yapılışı

Çay yanına en sevilen tatlı şekerparenin yapılışı

Şekerpare tarifi kolay tatlı denilince akla ilk gelenlerden. Çünkü hamur ve şerbet dışında bir uğraşı bulunmuyor. Şekerparenin püf noktası ise kullanılan ürünlerin oda sıcaklığında olmasıdır. Şerbet sıcaklığı ve hamur arasındaki ilişki de diğer önemli konu. İşte çay yanına vazgeçilmeyen şekerpare tarifi ve malzemeleri...

Şekerpare tarifi çay yanına ya da menüler için yıllardır en çok tercih edilen tatlılardan biri. Peki, şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare yapmak için en önemli malzeme irmik. İrmikle yapılan şekerpare ağızda dağılan bir tat veriyor.

Şekerpare tarifini çay yanına veya yemeklerin yanına yapabilirsiniz. Şerbet ve hamur olmak üzere iki aşamadan oluşan kolay tatlının kolay servis edilmesi de ayrıca tercih sebebi. İştahınızı daha çok kabartmadan işte 3 adımda şekerparenin yapılışı ve malzemeleri...

ŞEKERPARE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı irmik

125 gram oda ısısında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

1,5-2 su bardağına yakın un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için fıstık veya fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

ŞEKERPARE TARİFİ YAPILIŞI

1. Şekerpare tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şekerparenin püf noktası şerbetin soğuk tatlının sıcak olmasıdır. Bu nedenle öncelikle şerbeti hazırlayarak kenarda soğumaya bırakın.

2. Sıra şekerparenin hamuruna geldi. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın ve un haricindeki malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip güzelce yoğurun. Buzdolabında hamuru yarım saat dinlendirin. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin, şekerparelerin üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çatalla üzerine şekil verebilirsiniz veya ceviz, fındık da kullanabilirsiniz.

3. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca birkaç dakika dinlendirin ve şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra eğer üzerinde bir şey yoksa Hindistan cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz. Çay yanına şekerpare tarifi hazır. Afiyet olsun...

Çay ya da kahve yanına nefis kurabiye tarifi

<p>Sosyal medyada viral olmuş haftanın en eğlenceli videolarını 'GÖRMELİSİN'!<br></p>

En Zor Çocuk Oyununu 'Görmelisin'!

Nesli tehlike altındaki şah kartal, Ankara'da tüfekle vuruldu

Tavşanlı Höyük'te bölgenin 'endüstrileşmiş ticaret merkezi' olduğuna dair bulgulara ulaşıldı

Kesilen ağaçtan bir anda kan akmaya başladı!