• $32,3354
  • 35,0543
  • 2281.24
  • 8992.17
15 Mart 2019 Cuma 08:00 | Son Güncelleme:

Yaza 5 kala fit olmayan kalmasın

Yaza 5 kala fit olmayan kalmasın

Çağla GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com
twitter: CaglaGursoyy
Instagram: CaglaGursoyy

Güneşin şehre göz kırpmasıyla (ardından gelen yağmurlu günlerle her ne kadar hevesimiz kursağımızda kalsa da) bahar coşkusunu ucundan yaşadık. Başta kadınlar olmak üzere yaz alarmı çaldı ve güzellik merkezleri, diyetisyenler ve spor salonlarının kapılarını aşındırmaya başladık. Kış aylarının verdiği miskinlik ve boşvermişlik sendromundan yavaş yavaş kurtuluyoruz gibi. Çünkü 2019 yaz sezonu bomba gibi geliyor. Yeme-içme ve eğlence sektörlerinde ciddi hareketlilik var. 

Yaz sezonu için Ege sahillerinde birçok yeni mekân haberleri kulağıma geliyor. Heyecanla bekliyoruz. Ben de bu arada son zamanlarda sıkça kulağıma gelen yeni trend ‘mide botoksu’ hakkında bilgilendim. Sağlık sektöründe de trend mi olurmuş Çağla? Saçmalama! dediğinizi duyar gibiyim ama vallahi konu zayıflama ise her dönem farklı bir uygulama gündemi belirliyor. Mide aldırma ameliyatları her ne kadar başarılı sonuçlar veriyor olsa da en nihayetinden de ciddi bir ameliyat. Daha kolay ve ufak operasyonlarla hastaların kilo kaybına destek olmak için yeni uygulamalar sunuyor doktorlar. 

Bunlardan şu an için en yaygını mide botoksu. Mantığını kısaca özetlemem gerekirse ‘kasları felç etme’ üzerine kullanılan botoks iştahı felç etmek için mideye uygulanıyor diyebilirim. Endeskopi yardımıyla mideye giriliyor ve hastadaki yemek yeme isteği tam olarak olmasa da en aza indirilecek şekilde donduruluyor. Aslında 10 senedir dünyada yaygın uygulansa da Türkiye’de yeni yeni duymaya başladığımız, iyi sonuçlar verdiği söylenen bir uygulama. Merak edenleriniz bu konudaki uzman doktorlardan daha detaylı bilgi alabilir.

BENİM TERCİHİM

Ben pek cerrahi müdahalelere alışkın olmadığım için daha bilinir yollara başvurarak yaza hazırlanmayı tercih ediyorum. Çok sıkı diyetler yerine haftada bir gün çorba detoksu veya ananas-yoğurt detoksu ile vücudumu temizlemeyi tercih ediyorum. Spor yapmaya oldum olası bayılmamışımdır. Sabahın köründe kalkıp yürüyüş veya koşuya çıkan arkadaşlarıma da hep özenirim. Benim gibi daha sonuç odaklı spor sevenler için fit olma ve sağlıklı kilo kaybını hedefleyen merkezler var. Bunlardan birinin sahibi de şarkıcı Berkay’ın eşi Özlem Ada Şahin. Özlem’in önerisiyle ‘Fit Slim Life’a başlıyorum.  Sonuçları yine sizinle buradan paylaşacağım.

Bu hafta bir yeni keşfim daha oldu. Konumuzla alakasız olsa da bahsetmek isterim. Tam bir kahvekolik olduğum için evimde kapsül, french press, aromalı Türk kahveleri gibi çeşit çeşit kahve çeşidi bulundururum. Yine sürekli kullandığım filtre kahvelerden birini almaya süper markete gittiğimde kullandığım yabancı markanın tükendiğini gördüm. Reyonda 3/1 fiyatına kuru kahveci Mehmet Efendi’nin filtre kahvesi var sadece. İlk bir emin olamadım. Çünkü bilirsiniz biz Türklerde şöyle bir mantalite vardır. Bir şey ne kadar ucuz olursa o kadar kalitesi düşer. Bir de bu markayı sadece Türk kahvesi üreticisi olarak biliyoruz, filtre kahvesi ne kadar başarılıdır acaba? sorularıyla haydi bir deneyeyim dedim. O kadar lezzetli bir kahveymiş ki tüm bu soru işaretlerimden dolayı utandırdı. Yerli markaların başarısı beni çok mutlu ediyor. Sizinle o nedenle paylaşmak istedim.

İstanbul Moda Haftası başlıyor

Moda sektörü hareketli günler geçiriyor. Çünkü 19 Mart itibariyle Zorlu AVM’de düzenlenecek olan Mercedes Benz Moda Haftası İstanbul ayağı iddialı bir sezona ‘merhaba’ diyor. Deniz Berdan, Özgür Masur, Şebnem Günay gibi popüler tasarımcıların yanında Mehtap Elaidi, Özlem Süer, Çiğdem Akın, Ceren Ocak gibi başarılı tasarımcılarda en özel koleksiyonlarıyla bu sezon podyumda moda rüzgarları estirecek gibi gözüküyor. 

Benim için sezonun en büyük sürprizlerinden biri de pek moda haftasında görmeye alışkın olmadığımız erkek hazır giyim markaları ‘Kığılı, Damat ve Hemington’ın podyumda yer alacak olması. 

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak