Parfe tarifleri yaz mevsiminde çok araştırılıyor. Hem pratik hem de lezzetli olan parfe yapımı soğuk tatlı arayanların kurtarıcısı oluyor. Parfe tarifleri arasında en çok tercih edilen ise limonlu ve çilekli parfe. Yaz mevsiminde ferahlatan limonlu parfe malzemeleri arasında süt, krem şanti ve bisküvi yer alıyor. Peki, limonlu parfe nasıl yapılır? İşte size en özel parfe yapımı...
Ardından limonların suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin. Yumurta sarısını da ekleyin ve hepsini tekrar mikser ile çırpın.
Rondodan 1 paket bisküviyi geçirin. Borcama veya kullanacağınız kaplara çektiğiniz bisküvilerin yarısını koyun ve tepsinin her yerine eşit seklide yayın.
Kalan bisküvileri de damla çikolatalarla karıştırarak üzerine serpin. Derin dondurucu da 4 saat dondurun.