• $32,3786
  • 35,019
  • 2326.06
  • 9098.96
28 Temmuz 2020 Salı 12:56 | Son Güncelleme:

YKS 2020 baraj puanı kaç? Barajı geçemeyen adaylar ne yapacak?

YKS baraj puanları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi tarafından değiştirilmişti. 2.5 milyon öğrencinin katıldığı YKS sınav sonuçları bugün itibariyle açıkladı. Sınav sonrası adaylar YKS baraj puanını erişerek tercih yapıp yapmayacağını öğrenecek. YKS baraj puanları bu sen yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle düşürülmüştü.

Üniversite sınav sonuçları bugün açıklandı. Binlerce adaya YKS baraj puanını geçtiğimiz seneye göre değişiklik gösterdi. ÖSYM yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle YKS baraj puanlarında düşürdüğünü açıklamıştı. YKS sınavına yaklaşık 2.5 milyon aday girdi.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT'de ise 170 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.

YKS 2020 KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS yerleştirmeleri ne zaman yapılacak? Yerleştirme puanı nedir?

2020 YKS sıralaması nasıl hesaplanacak? Sözel ve sayısal ölümler nasıl sıralanır?

Üniversite taban ve tavan puanları belli oldu mu? 2020 YKS kontenjanları açıklandı mı?

Öğrencilerin beklediği YKS sonuçları açıklandı

YKS BARAJ PUANI AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Kurulunun açıklamasında, içinde bulunan olağanüstü şartlar dikkate alınarak sadece bu sene sınava girecek adaylar için uygulanacak iki karar şöyle bildirildi: “TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır. 

Bunun yanı sıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da ‘bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla’ 170’e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir.

Okul birincisi kontenjanı nedir? Okul birincileri nasıl yerleşiyor?

Ek puanlı yerleştirme puanı nedir? Ek puanlı yerleştirme bölümleri hangileri?

BARAJI GEÇEMEYENLER ÖZEL ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLİR Mİ?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebiliyor. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını seçebiliyor.

Tablo 3A'da yer alan tüm 2 yıllık ön lisans bölümlerine sınavsız geçiş yapılabilmektedir. Dolayısı ile bu bölümlerin bulunduğu devlet yada özel tüm üniversitelere de sınavsız geçiş tercihinde bulunulabilmektedir. Devlet üniversitelerinde belirlenen kontenjanın tamamı için öncelik sınavsız geçiş öğrencilerine ait olup, kontenjanın dolmaması durumunda YGS puanı ile alan dışından öğrenci alınmaktadır. Özel üniversitelerde (vakıf) ise sınavsız geçiş bölümleri için belirlenen kontenjanlar vardır ve bunlar her yıl ÖSYM tercih kılavuzunda belirtilmektedir.

Ayrıca kılavuzda özel üniversitelerin sınavsız geçiş bölümleri için burslu kontenjanları da verilmektedir. Özel üniversite programlarına tercih yaparken programların yanında parantez içinde verilen ücretli, tam burslu, %25 Burslu, %50 Burslu gibi ifadelere özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Ücretli bölümlerin kontenjanı yüksekken burslu ve tam burslu sınavsız geçiş bölümlerinin kontenjanının daha az olduğunu göreceksiniz.

Üniversite tercihlerinde eşit puan alanlar ne olacak? Aynı puanı alanlar nasıl yerleşecek?

YKS tercih robotu 2020 açıldı mı? YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

YKS tercih kılavuzu 2020 yayınlandı mı? Tercihler ne zaman başlayacak?

2 yıllık BESYO yerleştirme taban puanları belli oldu mu? Beden eğitimi öğretmenliği başarı sıralaması nasıl?

Okul birincisi kontenjanı nedir? Okul birincileri nasıl yerleşiyor?

Kaç puanla hangi üniversiteye girilir 2020? 200, 220, 250, 300 puanla hangi üniversiteye girebilirim

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı