• $32,3757
  • 34,9639
  • 2324.55
  • 9082.47
30 Mart 2021 Salı 10:29 | Son Güncelleme:

Okullar kapanacak mı, ne zaman? Hangi sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek?

Okullar kapanacak mı, ne zaman" Hangi sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek"

Okullar, koronavirüs süresinde en çok etkilenen kurumların başında geliyor. Dün yapılan Kabin Toplantısı Okullar kapanacak mı, ne zaman? Hangi sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek? soruları gündeme geldi. Bazı illerde yaşanan vaka artışı sebebiyle konuya yönelik detaylar merak ediliyor. Düşük ve orta riskli illerde ortaokullar ve liseler kademeli olarak eğitime başlanmıştı.

Kademeli normalleşme adımları sonrası birçok şehirde vakalarda gözler görülür artışlar yaşanmaya başladı. Dün düzenlenen Kabine Toplantısıyla beraber Okullar kapanacak mı, ne zaman? Hangi sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek? sorusunu gündeme geldi. Yapılan son toplantıda 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim almaya başlamıştı. Düşük ve orta riskli illerde ise ortaokullar ve liseler kademeli olarak devam edecektir. İşte okulların kapanmasına ilişkin son durum...

OKULLAR KAPANACAK MI, NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimle ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, yüz yüze ve uzaktan eğitim kararının il bazlı olacağına dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Bu kapsamda tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecektir.

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır."

MEB'in açıklamasında yüz yüze eğitime katılımda son sözün velide olduğu bir kez daha vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir. 8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecektir.

Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir."

Ramazanda tam kapanma olacak mı? Ramazan ayında 2021 yasaklar gelecek mi?

SON KARARLAR NASILDI?

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte o açıklama....

"2 Mart Salı günü itibarıyla tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacak."

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır.

(Kovid-19) Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır.

Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat'tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak'tan beri uygulanan; 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır.

Sokağa çıkma yasağı saatleri değişecek mi? Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri nasıl?

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı