• $32,375
  • 35,1038
  • 2325.65
  • 9089.3
20 Eylül 2020 Pazar 07:27 | Son Güncelleme:

KPSS ÖABT puan hesaplaması nasıl yapılır? KPSS ÖABT 2020 ne zaman?

KPSS ÖABT puan hesaplaması nasıl yapılır" KPSS ÖABT 2020 ne zaman"

KPSS ÖABT sınavında geri sayım sürüyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirecek olan KPSS ÖABT sınav giriş belgesi geçtiğimiz haftalarda yayımlanmıştı. KPSS maratonunda sona yaklaşılırken adaylar, KPSS ÖABT kaçta başlayacağı hakkında da bilgi sahibi olmaya çalışıyor.

KPSS ÖABT ne zaman, sorusu birçok adayın detaylı arama yaptığı konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrolarına alımlarda KPSS ÖABT sınav şartı aranıyor. Sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenleniyor. KPSS ÖABT sınavına dair bilgiler haberimizde.

KPSS ÖABT NE ZAMAN?

KPSS ÖABT sınavı 20 Eylül (yarın) yapılacak. Adaylar sınava girerken giriş belgelerini yanında bulundurmak zorunda aksi taktirde sınava alınmayacaklardır.

KPSS ÖABT kaç dakika? KPSS ÖABT ilk oturum ve ikinci oturum kaçta bitecek?

KPSS ÖABT sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! KPSS sınavında kalem ve silgi veriliyor mu?

KPSS ÖABT SINAVI KAÇTA BAŞLAYACAK?

ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ : 20 Eylül 2020, Saat: 10.15

Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınav Saati : 14.45

KPSS ÖABT PUAN HESAPLAMASI NASIL OLACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/e-YDS sonucu (2020 yılında ilgili yabancı dilde alınan; 2020- YDS sonuçları ile sınavın uygulanma tarihinden önce alınan 2020 e-YDS sonuçları) kullanılacaktır. 

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi