• $9,6153
  • €11,2367
  • 553.564
  • 1479.93
14 Nisan 2013 Pazar

Kirpi’den ev lezzetleri

İstanbul Anadolu Yakası’nda sessiz sedasız şubeleşen Kirpi’ler arasında en meşhuru Bağdat Caddesi’nde olandır şüphesiz. Mekân, 6 yıldır Bağdat Caddesi’nin en yoğun olduğu Şaşkınbakkal ve Erenköy arasında bulunuyor. Kirpi, caddedeki diğer mekânlar gibi sabah, öğle ve akşam aynı dolulukta müşterilerine hizmet veriyor. Mekânın hemen yanında kapalı otopark olması büyük avantaj.

Lezzetin sırrı: Anne tarifi
Buluşma noktası olarak ideal olan Kirpi’nin yemekleri de standartların üstünde. Özellikle başlangıçları çok enteresan buldum. Kirpi’nin başlangıçlarında bulunan lezzetler evde annemizin yaptığı tatta olunca tarifi merak ettim. Meğerse işin içinde gerçekten bir anne lezzeti varmış. Kirpi’nin sahibi Caner Dınız’ın annesi Şener Hanım tariflerle bizzat ilgilenmiş. O meşhur başlangıçlardan 3 çeşit mücver, mozarellalı kuru et ve pastırmalı humusu deneme fırsatı buldum. Hepsi birbirinden güzel olsa da pastırmalı humusun yeri ayrı diyebilirim. Ana yemekler arasında ise keten ve hardal soslu bonfile’yi başarılı buldum.

‘Piyasacı’ müşteriden uzak
Kirpi’nin Bağdat Caddesi’ne cephesinin olmaması dezavantaj gibi gözükse de, kendini göstermek isteyen ‘piyasacı’ cadde müşterisinden uzak kalmalarını sağlamış. Bence bu durum, müdavimlerin Kirpi’yi tercihinde etkili olmuş. Kirpi’nin tek olumsuz yönü servis yetersizliği diyebilirim. Personel güler yüzlü, mutfak hızlı olsa da müşteri-garson iletişimi gecikmeli oluyor. Personel takviyesiyle bu sorunun kolayca çözüleceğini düşünüyorum. 

Bebek’te akşamüstü partileri
Havaların ısınmasıyla birlikte sahil hattında hareket de artmaya başladı. Küçük Bebek’te bulunan Choice, bu haftadan itibaren 18-20 arasında ‘happy hours’ partileri yapacak. Pazartesi hariç her gün olacak bu partide Choice ‘bir kadehe bir kadeh de bizden’ uygulamasını da müşterilerine sunacak…

Huqqa’ya Günaydın’dan transfer
Atasay Kuyumculuk’un patronu Cihan Kamer’in açacağı ‘Huqqa’ için ekip çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Kamer de, bu sektördeki bir diğer büyük şirket Doğuş Grubu gibi işlerinde başarılı olmuş kişileri transfer ediyor. Huqqa’nın içerisinde olacak ‘steak’ bölümü için bir süredir ustalarla görüşen Kamer’in kurmayları, Etiler Günaydın Steak’in ustaları Vedat ve Suat Bey’i ikna etmeyi başarmış.

Ergani gidiyor, Albüm geliyor
Emre Ergani’nin efsane mekânı Blackk (yeni ismi case by cîroc) bu ay kapanıyor. Mekânın işletmesini ise Mustafa Sirmen’in sahibi, Aybars Atik’in koordinatörü olduğu Eat&More grubun üstlendiğini öğrendim. Okka ve Behçet ile yeme-içme sektörüne giren ikili bu hamleyle eğlence sektöründe de oldukça söz sahibi olacaktır. Büyük bir tadilat hazırlığında olan ikili mekânlarının ismini ‘Albüm’ olarak kararlaştırdı. Albüm’de müzikler Türkçe olacak. İşletme grubunda ise cemiyet ve eğlence dünyasından birçok isimle anlaşıldığını duydum. Geçmişte ‘Gatto’ ile bir nesli eğlendirmeyi başaran Aybars Atik’in uzun yıllar sonra tekrar sektöre dönmesi heyecan verici. Atik, umarım o yıllardaki başarısını tekrarlayabilir…

Dönerden tatlı olur mu?
Sıkı bir Yanar Döner fanatiği olmama rağmen bugüne kadar ‘çikolatalı döner’i denemeye cesaret edememiştim. Yanar Döner’in başarılı marka müdürü Serdar Maral’ın ısrarları sonucunda geçtiğimiz hafta çikolatalı döneri denedim. Sonuç mu dersiniz? Son yıllarda yediğim en lezzetli tatlı diyebilirim. Hemen bu deneyimimi fotoğraflayıp instagram hesabımdan paylaştım. Arkadaşlarımın çoğu ‘dönerden tatlı mı olur?’ sorusunu sordu. Bal gibi olur! Döner makinesinde döner gibi kesilen çikolata ve kreple servis edilen bu tatlıyı denemeyen pişman olur diyebilirim… 

<p>Futbol, sahaları aşıp evlerimizdeki televizyonlara, günlük  aktivitelere ve tabi ki son olarak oy

Neden PES Atarız?

Kütahyalı marangoz ahşaptan susuz ceviz soyma makinesi icat etti

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları (22 Ekim 2021)

Eren-13 operasyonları kapsamında 4 terörist etkisiz hale getirildi