• $8,3465
  • €9,6728
  • 504.287
  • 1112.37
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
28 Temmuz 2020 Salı 21:32 | Son Güncelleme:

Vişneli pazı sarması tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Vişneli pazı sarması tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir"

Vişneli pazı sarma tarifi MasterChef izleyicilerinin dikkatini çekmeyi başardı. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yeni sezonuna bomba gibi başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden iddialı yarışmacılar hünerlerini sergiliyor. Yarışmada yapılan yemeklerin tarifleri de mutfak severler tarafından yakından takip ediliyor. Peki, Vişneli pazı sarma nasıl yapılır?

MasterChef’in yeni bölümünde yapılan Vişneli pazı sarma tarifi yarışmacıları zorladı. Somer Şef, Danilo Şef ve Mehmet Şef sunuculuğunda yeni sezonuna başlayan MasterChef yine izleyicileri ekran başında kilitlemeye devam ediyor. Yarışmanın 3’lü eleme turunda pişirilen Vişneli pazı sarması yapılışı da mutfak severlerin ilgisini çekti. İşte Vişneli pazı sarma tarifi...

VİŞNELİ PAZI SARMATARİFİ İÇİN MALZEMELER

  1. Taze pazı yaprağı
  2. Yarim kilo pirinç
  3. 5 adet kuru soğan
  4. 1 su bardağı kuş üzümü
  5. 1 yemek kaşığı tarçın
  6. 1 yemek kaşığı yenibahar
  7. 1 çay kaşığı karabiber
  8. 1 vay kaşığı kimyon
  9. 2 yemek kaşığı tuz
  10. 4 su bardağı sıcak su
  11. Yeteri kadar vişne
  12. Zeytinyağı
  13. Limon suyu

VİŞNELİ PAZI DOLMASI TARİFİ YAPILIŞI

Vişneli pazı sarma yapılışı için; soğanımızı küçük doğrayıp karamelize olana kadar kavuruyoruz 15 dakika suda bekletilmiş ve yıkanmış pirincimizi ekleyip kavuruyoruz. Bütün baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz. İç pilavımız baharatlardan dolayı hafif renk değiştirecektir. Sıcak suyumuzu ekleyip kapağı kapatıyoruz. 15 dakika pişiriyoruz. Pazı yapraklarımızı güzelce yıkayıp kaynamış suda 30 saniye haşlayıp buzlu suya çıkartıyoruz.

Pazı yaprağının ortasındaki sert dalı kesip pilavımızı dolduruyoruz. Her dolmanın içinde 2 adet vişne koyup dolmamızı yapıyoruz. Borcam veya fırın tepsisinin altına parçalanmış pazı yapraklarımızı koyup üzerine sarmış olduğumuz pazı dolmalarımızı diziyoruz ve üzerine 1 su bardağı limon suyun 1 su bardağı normal su koyup üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırında 30 -40 dakika pişiriyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz.

<h3><u>GÜNDEM</u></h3><h3>İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem</h3><p>İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ</p><p>İz

30 Ekim 2020 Güncel Haberler

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Başkan Erdoğan, yapımı süren Taksim Camisi'nde incelemede bulundu

İzmir'de deprem! Vatandaşlar sokağa döküldü