• $32,3758
  • 35,0258
  • 2325.77
  • 9087.61
21 Nisan 2017 Cuma 15:07 | Son Güncelleme:

Vahşi cinayette 'Alatay Filiz' savunması

Vahşi cinayette 'Alatay Filiz' savunması

Adana’da 3 çocuk annesi 27 yaşındaki Songül Erçil’i vahşice öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırıp çöpe atan 37 yaşındaki Fatih Karaman, yargılandığı davanın ilk duruşmasında herhangi bir indirim uygulanmadan ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’na mahkum edildi. Savunmasıyla adeta kan donduran Karaman, “Songül’ü boğup öldürdükten sonra içmeye devam ettim, sonra da cesedi tuvalete götürüp, parçalara ayırdım” dedi. Duruşmada savcının mütalaasına da tepki gösterip, “Farklı bir niyetim olsaydı Atalay Filiz gibi davranıp, başkalarını da öldürüp kaçabilirdim” dedi.

SONER KAN - ADANA

Adana’da 27 yaşındaki Songül Erçil’i boğarak öldürdükten sonra cesedini parçalara ayırarak çöpe atan 37 yaşındaki Fatih Karaman, ilk kez hakim karşısına çıktı; kan donduran bir savunma yaptı. Erçil’i boğup öldürdükten sonra içmeye devam ettiğini, sonra da cesedi tuvalete götürüp parçalara ayırdığını soğukkanlı bir şekilde itiraf eden Karaman, savcının mütalaasına da tepki gösterip, “Farklı niyetim olsaydı Atalay Filiz gibi davranıp, başkalarını öldürüp de kaçardım” dedi. Sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

‘KADIN BACAĞI’ BULDULAR

Olay, 3 Aralık 2016’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez ilçe Sarıçam’daki ‘Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisi’nde meydana geldi. Tesis çalışanları, çöp ayrıştırma işlemi yaparken, üzerinden pantolon ve çorap olan bir kadın bacağı buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kadın bacağının kadavra olmadığını ve bu kişinin bir cinayete kurban gittiğini belirledi.

İKİ ‘ÖZEL EKİP’ KURULDU

Cinayetin aydınlatılması için deneyimli dedektiflerin de katılımıyla iki ayrı özel ekip oluşturuldu. Bir ekip, tesiste kadının diğer uzuvlarını ararken, diğer ekip de kesik ayağın bulunduğu bölgede koku ve molekül köpeğiyle birlikte arama yaptı. Tesise atık taşıyan kamyonların güzergahını belirleyen polis, 30 mahallede yaklaşık 500 çöp konteynırının güzergahındaki 25-30 yaş arasındaki ‘kayıp kadın’ başvurularını mercek altına aldı.

KİMSESİZ VE YALNIZ

Ancak söz konusu yaş aralığında herhangi bir kayıp başvurusu bulamayan ekipler, ölen kişinin de ‘kimsesiz ya da yalnız yaşayan biri’ olduğu kanaatine vardı ve çalışmalarını da bu yönde sıklaştırdı. Bacağın bulunduğu Sucuzade Mahallesi’nde bu yaş grubunda tek başına yaşayan ve kendisinden bir süredir haber alınamayan biri olup olmadığını araştıran polis, Kasaplar Çarşısı’ndaki bir pansiyonda kalan ‘Songül Erçil’ ismine ulaştı.

BİR HAFTADIR KAYIPTI

Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, yalnız yaşayan ve son bir haftadır kendisinden haber alınamayan Erçil’in, en son 30071 Sokak’ta görüldüğünü belirledi. Bu sokağa yoğunlaşan cinayet masası dedektifleri, kahvede çırak olarak çalışan Fatih Kahraman’ın, Erçil’in kaybolmasının ardından Uşak’a gittiği bilgisine ulaştı. Karaman’ı takip altına alan polis, şüpheliyi Adana’ya geri döndüğü otogarda gözaltına aldı.

ÖLDÜRÜP İÇMEYE DEVAM ETTİM

Önce suçunu inkar eden Karaman, önüne suç delileri konulunca cinayeti itiraf etti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Karaman hakkında Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde; ‘canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İşte o dava kapsamında ilk kez hakim karşısına çıkan Karaman, “Çıkan tartışma sonucu boğazına sarıldım ve 10 dakika kadar sıktım. Nabzını kontrol ettiğimde ölmüştü ve ben de cesedi bırakıp, kahvehanede içmeye devam ettim” dedi.

ATALAY FİLİZ GİBİ YAPARDIM!

Yaklaşık bir saat sonra cesedi kahvehanenin tuvaletine götürüp, burada bıçakla üç parçaya ayırdığını, sonra da bunları farklı çuvallara koyarak çöpe attığını anlatan Karaman, pişman olduğunu dile getirdi. Savcının, davayla ilgili mütalaasına da tepki gösteren Karaman, “Savcı, sanki benimle olay yerindeymiş gibi olayı anlattı. Cinayeti ben açığa çıkardım. Söyledikleri kanıma dokunduğu için böyle hareket ettim. Farklı bir niyetim olsaydı Atalay Filiz gibi başkalarını da öldürüp kaçabilirdim” ifadesini kullandı. Mahkeme, sanığı herhangi bir indirim uygulamaksızın ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’na mahkum etti. 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı