• $32,4327
  • 35,1123
  • 2325.34
  • 9096.99
22 Haziran 2021 Salı 09:20 | Son Güncelleme:

Temmuz ayı normalleşme kararları açıklandı mı? Temmuz ayı normalleşme takvimi nasıl?

Temmuz ayı normalleşme kararları açıklandı mı" Temmuz ayı normalleşme takvimi nasıl"

Koronavirüs vaka sayılarının azalması ve aşılamanın büyük bir hız kazanması ile birlikte pandemi kısıtlamaları da esnetilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında uygulanan tam kapanma sonrası 2 aşamalı normalleşme kararları açıklanmıştı. Bugün gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Peki, Temmuz ayı normalleşme kararları neler?

Temmuz ayı normalleşme takvimi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleşmeyen Kabine Toplantısı 21 Haziran'a ertelenmişti. Bugün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın gündeminde Temmuz ayı normalleşme süreci de yer aldı. Peki, Temmuz ayı normalleşme takvimi açıklandı mı? Temmuz ayı normalleşme kararları neler?

TEMMUZ AYI NORMALLEŞME AÇIKLAMALARI

"(1 Temmuz itibarıyla) Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor."

(Kovid-19 tedbirleri) Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor."

"1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00'e çekiyoruz."

"Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum."

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı'nda yasak var mı?

HAZİRAN AYI NORMALLEŞME GENELGESİ

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 22.00-­05.00 saatlerinde; pazar günleri ise cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayacak ve pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla belirtilen yer ve kişiler kısıtlamadan muaf tutuluyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetlerin 14 Aralık 2020 tarihli genelgede belirtildiği şekilde muafiyet nedeni ve buna bağlı zaman ve güzergahla sınırlı olacağı, aksi durumların muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari veya adli yaptırımlara konu edileceği bildirilen genelgede, şu ifadelere yer verildi:

Pazar günü sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Pazar günleri sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

"Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan işyeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler yapılan denetimlerde 29 Nisan 2021 tarih ve 7705 sayılı genelgemiz çerçevesinde e-Devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden alınan 'çalışma izni görev belgesini' ibraz etmek zorundadırlar. Ancak NACE kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir işyerinde görev yapmasına rağmen alt işverenin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle görev belgesi alınamaması veya erişim hatası gibi durumlarda örneği bahse konu genelge ekinde yer alan ve işveren ile çalışanın beyanı/taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan 'çalışma izni görev belgesi formu' da denetimlerde ibraz edilebilecektir."

Hafta içi sokağa çıkma yasağı saati değişti mi? Hafta içi sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

  • temmuz ayı normalleşme
  • temmuz ayı normalleşme takvimi
  • temmuz ayı normalleşme 2021
  • temmuz normalleşme
  • temmuz normalleşme genelgesi
  • temmuz ayı normalleşme kararları
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi