• $32,4298
  • 35,2508
  • 2326.59
  • 9079.97
10 Mart 2018 Cumartesi 09:42 | Son Güncelleme:

Taşerona kadro haberleri son dakika! Taşeron sınav soruları nasıl olacak?

Taşerona kadro haberleri son dakika! Taşeron sınav soruları nasıl olacak"

Taşeron sınav sorularının nasıl olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Taşeron son dakika kadro haberleri araştırılıyor. Vatandaşlar heyecanla taşerona kadro verilmesi sürecini takip ediyorlar. Türkiye’nin kanayan yarası taşeron konusunu sona erdiren açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından kadro süreci hızlı bir şekilde başladı. Son yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili 2 Ocak'ta başlayan geçiş sürecinin 90 gün içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini hatırlattı. Taşeron işçilerin kadro sınavı, her kurumun sınavını kendi bünyesinde gerçekleştirecek olması dolayısıyla farklı tarihlerde gerçekleşebilecek. Resmi Gazete'de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından baz alınacak. 21-23 Şubat tarihinde yapması gereken itiraz sürecini yetiştiremeyen ve kesin listeyi geç yayımlayan kurumların, sınav sürecini bu tarih aralığının dışında gerçekleştirmesi beklenebilir. . Taşeron sınav soruları nasıl olacak? Sınavlar sözlü veya yazılı olarak yapılıyor. 22 Mart’a kadar sözlü ve yazılı sınavlar yapılacak. Adayların sınavı geçebilmek için sözlü sınavda başarılı olmaları ya da yazılı sınavdan en az 50 puan alması gerekiyor. Sınav soruları yürütmekle mükellef oldukları iş ve vazifeleri ile iştigal ettikleri görevlerle ilgili konulardan olacaktır. Sınav sonuçları 'başarılı' ve 'başarısız' şeklinde yazılacaktır. Not değerlendirmesi sözlü sınavlarda yoktur.

Taşeron son dakika kadro haberlerini sizler için derledik. Taşeron sınav soruları nasıl olacak? Geçen sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından taşerona kadro verilesi süreci başladı. Vatandaşlar yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyorlar.  Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıktı, ardından sınav süreci başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili 2 Ocak'ta başlayan geçiş sürecinin 90 gün içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini hatırlattı.  Taşeron sınav soruları nasıl olacak? Sınavlar sözlü veya yazılı olarak yapılıyor. 22 Mart’a kadar sözlü ve yazılı sınavlar yapılacak. Adayların sınavı geçebilmek için sözlü sınavda başarılı olmaları ya da yazılı sınavdan en az 50 puan alması gerekiyor. 21-23 Şubat tarihinde yapması gereken itiraz sürecini yetiştiremeyen ve kesin listeyi geç yayımlayan kurumların, sınav sürecini bu tarih aralığının dışında gerçekleştirmesi beklenebilir. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak.

Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi. Yapılacak olan sınavda en az 50 puan almak ise başarılı sayılabilmek için yeterli olacak.

Taşeron başvuru sonuçlarından ilk listeler için tıklayınız

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

TAŞERONA KADRO VERİLMESİNDE SON DURUM NE?

Taşeron sınavı belirlenen tarihte başlarken, bazı kurumlarda ise henüz başlamadı. İşte, taşeron kadro sınavını tamamlayan ilk kurumlar;

Kahramanmaraş’ın Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, taşeronda çalışan 55 işçinin kadroya alındığını söyledi.

TAŞERON İŞÇİ SINAV ŞEKLİ

Bütün hizmet alanları için SÖZLÜ sınav yapılacaktır. Yaklaşık bir milyon taşeron işçiyi yakından ilgilendiren, kadroya geçiş sürecinde sınav süreci başladı. 22 Mart’a kadar sözlü ve yazılı sınavlar yapılacak. Adayların sınavı geçebilmek için sözlü sınavda başarılı olmaları ya da yazılı sınavdan en az 50 puan alması gerekiyor.

TAŞERON İŞÇİ İLANLARI

Merkez teşkilatı yönetim hizmetleri genel müdürlüğü sayfasından yhgm.saglik.gov.tr, il müdürlükleri de kendi resmi internet sayfalarından sonuçları açıklayacaklar. Ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

TAŞERON İŞÇİ SINAVINDA NE SORULACAK?

Sınav soruları yürütmekle mükellef oldukları iş ve vazifeleri ile iştigal ettikleri görevlerle ilgili konulardan olacaktır. Sınav sonuçları 'başarılı' ve 'başarısız' şeklinde yazılacaktır. Not değerlendirmesi sözlü sınavlarda yoktur.

TAŞERON SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Taşeron işçilerin kadro sınavı, her kurumun sınavını kendi bünyesinde gerçekleştirecek olması dolayısıyla farklı tarihlerde gerçekleşebilecek. Resmi Gazete'de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından baz alınacak. 21-23 Şubat tarihinde yapması gereken itiraz sürecini yetiştiremeyen ve kesin listeyi geç yayımlayan kurumların, sınav sürecini bu tarih aralığının dışında gerçekleştirmesi beklenebilir.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 696 sayılı KHK ile 375 sayılı KHK hükümlerine göre adaylara sınav yapılması öngörülüyor. ÖSYM İnsan Kaynakları Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına göre sınav günü belirlndiği açıklandı.

27 Şubat 2018 tarihinde saat 09:00'da yapılacak olan sınava; temizlik hizmetleri, bahçe bakım, yemekhane, ulaşım, tamir ve bakım grubu için sözlü sınav yapıldı.

28 Şubat 2018 tarihinde saat 09:00'da : Büro işleri,  ofis hizmetleri, sekreterya,  kamera kayıt,  sınav evrak tarama iş grubu sözlü sınava alındı.

01 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da ise teknik destek, aday danışma hizmetleri, mühendislik sınavı yapıldı. Adayların sözlü sınavdan en az 50 almaları gerekli olacak.

2 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da güvenlik hizmetleri 8 Mart 2018 tarihinde saat 10'da istanbul Koordinatörlük personel iş grubu için sınav yapılacak.

13 Mart 2018 tarihinde saat 09:00'da koordinatörlük personeli iş grubu içi sözlü sıanv gerçekleştirilecek.

Kocaeli Üniversitesi’nce çalışan taşeron işçiler için sınav tarihleri belli oldu. KOÜ’de kadro hakkı tanınan 272 taşeron işçi 5, 6 ve 7 Mart tarihlerinde yapılacak olan sınavlara girdiler.

KOÜ’den yapılan duyuruya göre sınavlar, Rektörlük Binası İhale Komisyon Toplantı Salonunda yapılacak. Günde iki oturum şeklinde yapılacak olan sınavlar sabah 09:00–12:00 ile 13:00–17:00 saatleri arasında düzenlendi.

TAŞERON SINAV SORULARI NASIL OLACAK?

Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak. Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi. Yapılacak olan sınavda en az 50 puan almak ise başarılı sayılabilmek için yeterli olacak.

BAKAN SARIEROĞLU’DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili 2 Ocak'ta başlayan geçiş sürecinin 90 gün içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini hatırlattı.

Takvimin işlemeye devam ettiğini vurgulayan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Dünden beri kamuoyunda sınav sürecinin başladığına dair haberler var ama sınav süreçlerimiz çok daha önceden başladı. Örneğin biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak Sosyal Güvenlik Kurumumuzda ilk sınavlarımızı 26 Şubat'ta yapmaya başladık. Çalışma Bakanlığı olarak da süreçlerimizi hızlı şekilde tamamlamaya da çalışıyoruz. Şu anda 7 bin 500 kardeşimizin kadro geçişiyle ilgili işlemler devam ediyor. Aşama aşama sınav süreçlerimiz 81 ilimizde sürüyor. Biz Bakanlık olarak sözlü bir sınav yapmayı tercih ettik. Bu anlamda sınav sürecimizden sonra inşallah kadroya geçiş çalışmalarını 3 Nisan sabahına kadar tamamlamayı hedefliyoruz.

"Temennimiz, sınav süreçlerinin de titizlikle yürütülmesi"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak kadroya geçiş süreciyle ilgili diğer bakanlıklarla koordinasyon içerisinde olduklarını bildiren Sarıeroğlu, "Şu ana kadar planlandığı şekilde aşama aşama devam ediyor. İnşallah sonucuna da hep birlikte hayırlı bir şekilde ulaşacağız. Bu anlamda 2 Nisan bizim son tarihimiz." ifadesini kullandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçiş süreciyle ilgili büyük bir heyecan ve yoğunluğun yaşandığının altını çizen Bakan Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Bakanlık olarak bizim temennimiz ilk andan itibaren insanların hayatına dokunan bu süreçlerin bu kadar önemli bir düzenlemeyi gölgeleyecek uygulamaların olmaması için büyük bir çaba sarf ettik. Bütün arkadaşlarımızla 81 ilde teyakkuz halinde tüm süreçlerin içerisindeydik. Allaha çok şükür ki çok büyük sıkıntılar, sorunlar yaşamadık. Temennimiz, bu sınav süreçlerinin de aynı titizlikle kamu kurum ve kuruluşlarımızda yürütülmesi. Bununla ilgili takiplerimizi yapıyoruz. Var olan olumlu havanın sonuna kadar devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadroya geçiş süreciyle ilgili tüm aşamaları kurulan sistem üzerinden takip ettiklerini belirterek, dünkü Bakanlar Kurulunda da bu konuda bir bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

4C'liler en kısa sürede 4B'ye geçecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak toplumun büyük bölümünü kapsayan önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini ama taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin bunlardan en önemlilerinden biri olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, "Bu işin başarıyla tamamlanması bizim için önemli. Kamuoyunda çok fazla bilgi kirliliği, çok fazla algı operasyonu gerçekleştirildi ama yaptığımız işi bunların hiçbiri gölgeleyemedi. Biz inşallah titizlikle yapacağız. Bu anlamda tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bu süreçleri yönetenlerin, hassasiyet ve titizliklerini en üst seviyede tutmaya devam etmeleri konusunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tekrar herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Bakan Sarıeroğlu, kamuda 4C statüsündeki çalışanların 4B statüsüne geçirilmesiyle ilgili düzenlemenin hazırlıklarının devam ettiğini bildirerek, bu düzenlemeyi de kısa süre içerinde ilan edeceklerini duyurdu.

BAKAN SARIEROĞLU’DAN SINAV AÇIKLAMASI

Taşeron çalışan 450 bin kişinin kamuda kadroya alınması sürecinin detayları netleşiyor. Buna göre taşeron çalışanlar için öncelikle güvenlik soruşturması ve sınav olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Bu sınav bir KPSS olmayacak. İŞKUR yapacak” dedi. Sonrasında ise kamu işçisi olacak taşeron çalışanlar, 52 günlük ikramiye hakkından yararlanabilecek.

Bakan Sarıeroğlu, canlı yayınında yapılacak sınavın nedenlerini anlatırken, “toplum vicdanını da” düşünerek böyle bir karar aldıklarını söyledi. Sarıeroğlu, “Geçiş yapmak isteyen işçi kardeşlerimizin başvurularını alacağız, bu başvurular incelenecek, inceledikten sonra da ilan edilecek. Bununla ilgili biliyorsunuz kamuda şu anda işçi olarak girişte İŞKUR üzerinden gerçekleştiriliyor, bir sınav şekli var, ama bu sınav şekli böyle çok kuralları ağır bir sınav değil. Ama bu kadar KPSS’yle herkesin girdiği bir memuriyet ya da kamuda çalışma imkanı varken toplum vicdanını da düşünerekten böyle bir ara mekanizma koyacağız, bu sınavdan sonra da herkesin geçişini sağlamış olacağız” diye konuştu. Sınavın yapılan işle ilgili olacağını belirten Sarıeoğlu, “Sınav, şu anda kamuda kadrolu işçilikle ilgili uygulanan bir prosedür” dedi.

EN AZ 50 PUAN GEREKLİ

Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın yazılı sınavdan en az elli puan alması, sözlü sınavda da başarılı olması gerekmektedir. Sınavda başarılı ve başarısız olanlar sınav kurulu tarafından Kurumun resmi internet adresinde ilan edilecektir. Sınavlarda sorulacak sorular, sınav kurulu tarafından çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü oldukları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak hazırlanacak olup sınavlarda başarılı olamayanlar, belirlenen tarihler içerisinde gerekçesini belirten bir dilekçe ile yazılı olarak itirazda bulunabileceklerdir.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür