Saç kavurma ve mantarlı pilav tarifi Kanal D'de yayınlanan program ile ekrana geldi. Seda Sayan gelinlerden belirtilen süreler içinde verilen yemek tarifini yapmalarını istedi. Bugün saç kavurma ve mantarlı pilav yapacak olan gelinler mutfağa geçerek hünerlerini sergiledi. Peki, Gelinim Mutfakta saç kavurma, mantarlı pilav nasıl yapılır?
SAÇ KAVURMA MALZEMELERİ
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 200 gram mantar
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet maydanoz
SAÇ KAVURMA TARİFİ
Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. 1/4 demet maydanozu incecik kıyın.
Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun.
Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün.
Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin.
Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
MANTARLI PİLAV MALZEMELERİ
- 350-400 gram kültür mantarı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
MANTARLI PİLAV TARİFİ
Mantarları yıkayıp ince ince dilimleyin. Sıvı yağda mantarları kavurun.
Bu sırada pirinçleri yıkayın ve pilav için su kaynatın.
Mantarlar suyunu salıp çekince pirinçleri dökün ve birkaç dakika beraber kavurun.
Pirinçler de kavrulunca üstlerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak suyu dökün.
Tuzunu, karabiberi ve 1 yemek kaşığı tereyağı atın, hafif karıştırın. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Eğer pirinçler çok diri kalırsa su ekleyebilirsiniz. Çok hafif diri kaldıklarında eklemenize gerek yok. 10 dk kapağı kapalı demlendiğinde yumuşayıp kıvam alıyor.