• $32,3847
  • 35,0628
  • 2326.25
  • 9096.68
19 Şubat 2021 Cuma 12:45 | Son Güncelleme:

Recep ayı namazı nedir, nasıl kılınır? Recep ayında 20 ve 30 rekatlık namazın kılınışı nasıl?

Recep ayı namazı nedir, nasıl kılınır" Recep ayında 20 ve 30 rekatlık namazın kılınışı nasıl"

Recep ayı namazı gündemde yer alan başlıklardan oldu. Mübarek Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Recep ayında, bol bol dualar edilip, zikir ve tesbihler çekiliyor. Bu ayın ilk gecesinde kılınan namazın tüm aileyi koruduğu ifade edilmektedir. Peki, Recep ayı namazı nedir, nasıl kılınır? Recep ayının ilk gecesi 20-30 rekatlık namazı kılınışı!

Recep ayı namazı cumartesi akşamı idrak edildi. Halk arasında üç aylar olarak bilinen Recep ayının ilk günü coşku ile kutlandı. Müslüman alemi bol bol dua etmeye ve ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yapmaya başladı. Peki, Recep ayı namazı nedir, nasıl kılınır? Recep ayının ilk gecesi 20-30 rekatlık namazı kılınışı sizlerle

RECEP AYI NAMAZI NEDİR, NASIL KILINIR?

Bu yıl Recep ayı Şubat ayının 13'ünde başlıyor. Üç aylar, 2021 yılında Receb ayının ilk gecesi kılınacak namaz çok değerlidir. Recep ayında kılınacak olan 30 rekat namaz, Allah katında mümin ile münafığı ayırır. Bu 30 rekat namazı kılanlar, hidayete ererler. Münafıklar bu namazı kılamazlar. Bu namazı kılanın kalbi ölmez. Bu 30 rekat namaz Rasûlullah Efendimiz'in (s.a.v.) berberi tarafından rivayet edilmiştir.

Üç aylarda oruç tutmanın fazileti nedir? Üç ayların başlangıcında oruç tutulur mu, kaç gün?

RECEP AYI 30 REKAT NAMAZ NASIL KILINIR?

Recep ayının 1'i ile 10' u arasında toplamda 10 rekat olmak üzere 11'i ile 20'si arasında da yine 10 rekat, 21'i ile 30'u arasında kılınacak 10 rekatlık namaz ile beraber toplamda 30 rekatlık namaz vardır. Peygamber Efendimiz (SAV)'in bu namazı kılanın kalbi ölmez olarak rivayet ettiği namazdaki tek fark sonda okunan dua kısımlarıdır.

Üç aylara özel hadisli ve dualı mesajlar: Resimli, kısa ve uzun Üç aylar mesajları ve sözleri!

İlk 10 günden sonra kılınan namaz bitince, 11 kez La ilahe illallahu vahdehu la şerikeleh, lehü-l mülkü ve le'hül hamdü yuhyi ve yuümıt, ve hüve Hayyün la yemutü bi yedihi'l hayr ve heüve ala külli şey'in kadir' okunup dua edilir.

Ya Rabbi, beni, teşrifleriyle dünyayı nûra gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Recebi şerif hürmetine, feyz-i ilahine, afv-ı ilahine, rıza-i ilahine nail eyle. abid, zahid kulların arasına kaydeyle. Dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyle. Rıza-i şerifin için, Allahü Ekber."

Üç aylarda çekilecek tesbihler, zikirler ve dualar nelerdir? Üç aylarda yapılacak ibadetler 2021!

Her rekatta 1 Fatiha, 3 kez Kafirun Suresi, 3 kez İhlas-ı şerif okuyup, 2 rekatta bir selam verilir. Böylece 10 rek'at tamamlanır.

İlk on gün içinde kılınan namazdan sonra, 11 defa :

La ilahe illallahü vahdehû la şerike leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyi ve yümit. Ve hüve hayyün la yemûtü biyedihi'l-hayr. Ve hüve ala külli şey'in kadir" okunup dua edilir.

İkinci on gün içinde, yani Recep ayının 11'i ile 20'si arasında kılınan 10 rekattan sonra, 11 defa:

"İlahen vahıden ehaden sameden ferden vitren hayyen kayyûmen daimen ebeda" okunup dua edilir.

Üçüncü on gün içinde, yani Receb'in 21'i ile 30'u arasında kılınan 10 rek'atten sonra da 11 kere:

"Allahümme la mania lima a'tayte, vela mu'tiye lima mena'te, vela raadde lima kadayte, vela mübeddile lima hakemte, vela yenfeu ze'l-ceddi minke'l-ceddü. Sübhane rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-vehhab. Sübhane rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-vehhab. Sübhane rabbiye'l-aliyyi'l-a'le'l-kerimi'l-vehhab. Ya vehhabü ya vehhabü ya vehhab" okuyup dua edilir.

Bu 30 rekat namazın ilk ve ikinci onunu herhanfgi bir sebeble kılamamış ise hepsini (30 rekatın tamamını) son 10 gün içerisinde de kılabilir.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi