• $32,3775
  • 35,0382
  • 2325.93
  • 9125.08
5 Aralık 2020 Cumartesi 23:29 | Son Güncelleme:

PTT KPSS'siz personel alımı başvuruları ne zaman?

PTT KPSS'siz personel alımı başvuruları ne zaman"

PTT memuru için başvuru yapmak isteyenler yeni duyuruları yakından takip ediyor.

Kurum, bazen personel eksikliklerini gidermek için işe alım bildirimleri yayınlar. Posta ve telgraf teşkilatı, daha önce olduğu gibi belirli görevleri üstlenen bir kurum değildir. Sadece mektup göndermek işlemi gibi değil.

Kurum posta, kurye hizmeti ve APS (Acele Posta Hizmeti) mevcuttur. Hızlı geçiş sistem hesabına yüklemede yapılmaktadır. Tüm bu hizmetler vatandaşa verilmesinden sonra PTT'nin iş yükü de arttı. Kargo işlemleri sadece yurt içinde değil yurt dışında da yapılmaktadır.

Tüm bu işlemlerin yoğunluğu ve sürekli yeni şubelerin açılması ve iş yükünün azalması nedeniyle kurum farklı zamanlarda ilanlar yayınlamaktadır. Kurum yıl içinde yazılı bir sınav düzenleyerek bu sınav için postacı, kasiyer, uzman asistan gibi personelin alınacağını duyurur. Bu sınavın sonuçlarına göre bir sıralama yapılır ve adaylar mülakata davet edilir.

PTT PERSONEL ALIMLARINDA ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

2020 Yeni uygulama sayesinde kurumlar artık kendi sınavlarını yapıyor.

Personelini geçtikleri sınavlara göre işe almaktadırlar. Personel alımında kurumlar tarafından belirlenen genel koşullar vardır. Bir kurum tarafından yapılan alımlar için belirli koşullar gereklidir.

Bu şartlar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Erkek adayların askerlik hizmetini tamamlamaları, Kamu haklarından mahrum kalmaması, Puanı KPSS sınavına göre kurum belirlesin, Kötü şöhretli suçlar nedeniyle önceki teşkilattan ayrılmamış olması, Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmaması, Gerekli mezuniyet şartlarına sahip olması, Görevlerini yerine getirmelerini engelleyen herhangi bir zihinsel veya fiziksel engel olmaması, İhmal suçu hariç altı aydan fazla hapis cezası, Affedilse bile ülkenin bütünlüğünü veya Anayasayı tehlikeye atan suçları işlememiş olması (rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, taciz, cinsel saldırı gibi) 18 yaş üstü, Erkek adaylar için yaş sınırı 22-30, Kadınlar için 18-27'dir. Kadınlar için 1.64 cm, erkekler için 1.73 cm, Yazılı ve sözlü sınavları başarıyla sonuçlanması, Belirlenen konuma uyması PTT giriş sınavının yapıldığı gün 30 yaş altında olunması gerekiyor.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi