Osmanlı usulü zeytinyağlı kereviz tarifi ve malzemeleri merak konusu oldu. Kanal D'de yayınlanan yarışma programında her gün farklı yemek tarifleri ekrana geliyor. İftara ne yapsam diye düşünenler programdaki lezzetli yemekleri evlerinde deniyor. Peki, Osmanlı usulü zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta zeytinyağlı kereviz tarifi ve malzemeleri sizlerle...
OSMANLI USULÜ ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ MALZEMELERİ
1 kilogram kereviz
2 adet havuç
3 adet soğan
1 adet portakalın suyu
1 adet limonun suyu
3 adet kesme şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kadar kuru üzüm
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ NASIL YAPILIR?
Önce kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suyun içine atın. Daha sonra havuçların kabuğunu soyun ve soyduğunuz kerevizlerin içini bir havuç geçecek kadar oyun. Oyduğunuz kerevizin ortasından bütün havucu geçirin ve kerevizi dilimleyin.
Soğanları piyazlık doğrayıp, üstüne kerevizleri ve yıkadığınız kuru üzümleri ilave edin. Portakal suyu, yarım limon suyu ve zeytinyağı ilave edin. En son üstüne şeker ve tuzu ekleyip kapağı kapatın. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
Eğer su ilave etmek gerekirse çok az sıcak su ilave edin