• $7,4294
  • €8,982
  • 412.302
  • 1471.39
25 Ocak 2021 Pazartesi 20:47 | Son Güncelleme:

Gelinim Mutfakta Osmanlı pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Osmanlı pilavı tarifi!

Gelinim Mutfakta Osmanlı pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler" Osmanlı pilavı tarifi!

Osmanlı pilavı tarifi, Gelinim Mutfakta'da verildi. Haftanın ilk günü gelinler, hünerlerini sergileyerek yemeği yapacak. Osmanlı Mutfağı'na has lezzetlerinden olan bu tarifi ekran başındaki izleyicilerde not alıyor. Gelinim Mutfakta Osmanlı pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Osmanlı pilavı tarifi bugün Kanal D'nin yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da ekrana geldi. Hafta içi her gün yayınlanan gündüz kuşağı yarışma programında gelinler yemeği hazırlıyor, kayınvalideler puan veriyor. Peki, Gelinim Mutfakta Osmanlı pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Merak edenler için Osmanlı pilavı tarifi haberimizde.

OSMANLI PİLAVI MALZEMELERİ NELER?

2 su bardağı pirinç

1 adet orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı ceviz

10-12 adet badem

2 adet kuru kayısı

1 paket kuş üzümü

1 paket dolmalık fıstık

1 tatlı kaşığı silme tarçın

2 çay kaşığı karabiber

2 damla limon suyu

3 su bardağı et su

Tuz

OSMANLI PİLAVI TARİFİ

Pirinçlerimiz tuzlu ılık suda 10 dakika kadar bekletilir. Süre sonunda soğuk suyun altında akan su netleşene dek (2-3dk) yıkanır. Bu işlem pirinci fazla nişastasından kurtarıp, tane tane olmasına sebep olacaktır. Tereyağı ve sıvı yağ eklediğimiz tenceremize; yemeklik doğradığımız soğanımız eklenir. Diriliği gidene kadar karıştırarak kavrulur. Dolmalık fıstığımızda ilave edilip 2-3 dakika beraber işlem devam eder. Sırasıyla içerisine; pirinçlerimiz, geceden suda beklettiğimiz ceviz içimiz, bademler, minik doğranmış kuru kayısılar ve kuş üzümleri eklenir. 7-8 dakika hep beraber kavrulurlar. Baharatları, tuzu ve limon suyu damlatılıp; 2-3 dakika daha devam edilir.

1’e 1, 5 su oranına sadık kalarak; 3 su bardağı tercihen sıcak et suyu eklenir. 1-2 dakika yüksek ateşte kaynatıldıktan sonra; kapak kapalı, kısık ateşte suyunu çekene kadar yavaş yavaş pişirilir. Suyunu çeken pilavımıza demlenmesi için; 10 dakika müsaade ettikten sonra içerisine incecik kıydığımız dereotumuz eklenip, iyice pirinçleri ezmeden karıştırılır.

<p>DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşm

Maltepe'de 5 gündür çöp toplanmıyor

Avni Yıldırım ve Saul Alvarez müsabaka öncesi tartıldı

Konya'da mısır hasadının yapıldığı tarlada 40 metre derinliğinde obruk oluştu!

Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli açıldı! Seyahat süresinin 15 dakikadan 3 dakikaya inecek