• $32,3722
  • 34,9823
  • 2325.53
  • 9152.44
24 Ağustos 2020 Pazartesi 09:06 | Son Güncelleme:

Öğretmen seminerleri online mı, yüz yüze mi olacak? Seminerler bugün başladı mı?

Öğretmen seminerleri online mı, yüz yüze mi olacak" Seminerler bugün başladı mı"

Öğretmen seminerleri gündemde merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Öğretmen seminerlerinin ne şekilde ve ne zaman gerçekleşeceği araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan seminerler Haziran'da online olarak yapılmıştı. Peki, Öğretmen seminerleri nasıl olacak, online mı?

Öğretmen seminerleri, eğitimcilerin gündemindeki konular arasında yer alıyor. Mesleki Çalışma Programı adı altında gerçekleştirilen bir önceki seminerler, Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortamda yapıldı. Bu ay içerisinde yapılacak seminerlerin ne zaman ve nasıl yapılacağı araştırılıyor. Peki, Öğretmen seminerleri nasıl olacak, online mı? Seminerler bugün başladı mı?

SEMİNERLER BAŞLADI MI?

Mesleki Çalışma Programına göre, öğretmen seminerleri 24 Ağustos'ta başlıyor. Seminerler 24-28 Ağustos arasında gerçekleşecek.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ ONLİNE MI OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Mesleki çalışma programı, 24-28 Ağustos arasında Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla okullarımızda gerçekleştirilecektir." ifadeleri kullandı.

Buna göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılı açılış dönemi mesleki çalışma programı eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla okullarda gerçekleştirilecek.

MEB tarafından yapılan güncel açıklama ise şu şekilde: "2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zili için geri sayım sürerken okul yöneticileri ve tüm öğretmenler son hazırlıklar için okullarda olacak. Okullardaki toplantı alanlarında Covid-19 tedbirleri konusunda gerekli tüm sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri alındı. 24 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan mesleki çalışma programında, Covid-19 tedbirlerinden, uzaktan eğitimle telafi programına; psikososyal destek çalışmalarından, etkinlik planlamalarına kadar pek çok başlık tüm detaylarıyla çalışılacak. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner de öğretmenlere, koruyucu ve önleyici tedbirler noktasında dikkat edilmesi gereken detayları paylaşacağı bir video konferans verecek."

Öğretmen seminerleri ne zaman bitecek? MEB öğretmen seminerleri açıklaması

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Öğrencilerin telafi eğitim programı, 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 18 Eylül 2020 Cuma gününe kadar sürecek. Öğrencilerin eksik konu ve kazanımları ile öğrenme kayıplarına yönelik olarak MEB tarafından hazırlanan ve sarmal yapıdaki konu ve kazanımlardan oluşan eğitim programı ile materyalleri, elektronik ortamda yayınlanacak. Program ve materyaller doğrultusunda eğitim süreci, zümre öğretmenlerince planlanıp uygulanacak.

Öğrencilerin eksik konu ve kazanımları ile öğrenme kayıplarına yönelik olarak MEB tarafından hazırlanan ve sarmal yapıdaki konu ve kazanımlardan oluşan eğitim programı ile materyalleri, elektronik ortamda yayınlanacak. Program ve materyaller doğrultusunda eğitim süreci, zümre öğretmenlerince planlanıp uygulanacak.

Birinci dönem, 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2021 Cuma günü sona erecektir.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı