• $7,6379
  • €8,998
  • 470.817
  • 1087.03
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
15 Ağustos 2020 Cumartesi 17:38 | Son Güncelleme:

Mutancana nedir, nasıl yapılır? Masterchef Mutancana tarifi ve malzemeleri burada

Mutancana nedir, nasıl yapılır" Masterchef Mutancana tarifi ve malzemeleri burada

MasterChef Türkiye'de 16 kişilik kadro için final turu devam ediyor. 14 kişilik gruptan adan kadroye giren 5 yarışmacı belirlendi. Bu akşam yayınlanan bölümde yarışmacılardan Mutancana yemeğinin yapılması isteniyor. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan mutancana, tavuk veya kırmızı et ile hazırlanabilen bir yemektir. İşte Masterchef Mutancana tarifi ve malzemeleri...

MasterChef Türkiye'nin bu akşamki bölümünde yapılan Mutancana yemeği merak konusu oldu. Yarışmanın ana kadrosuna girmek için kıyasıya mücadele eden yarışmacılar Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan Mutancana yemeğini yapacaklar. Bu yemeği en iyi şekilde yapanlar bir sonraki tura geçerek önlüğü almak için tüm hünerlerini sergileyecek.

MUTANCANA NEDİR, NASIL YAPILIR?

Mutancana, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan yemekler arasında yer alıyor. Tavuk veya kırmızı et ile hazırlanabilen bir yemektir. Edirne ile özdeşleşen ve Fatih Sultan Mehmet'in çok sevdiği bu yemek, mutancana, kuruyemişler ile müthiş bir görünüme kavuşurken içerdiği yüksek protein değeri ile besleyici ve lezzetlidir.

MUTANCANA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

500 gram kuzu kol kuşbaşı

12 adet arpacık soğan

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı un

3 su bardağı sıcak su

1/2 çay bardağı kuru üzüm

5 adet kuru incir

5 adet kuru erik

1/2 çay bardağı çiğ badem

1 yemek kaşığı sumak

1 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı tuz

MUTANCANA NASIL YAPILIR?

Isıttığınız tencereye tereyağını alın ve eritin. Zeytinyağını ve ardından etleri ekleyip iyice kavurun.

Etlerin her tarafı renk alınca arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin. Etler suyunu çekince un ekleyin ve karıştırın.

Unun kokusu çıkınca, suyu ekleyin ve tencerenin altını kısın. Kapağı kapalı bir halde pişirin. Pişip pişmediğini, soğanları bıçakla delerek kontrol edin.

Sıcak suda bekletilmiş kuru üzümleri, erikleri, incirleri, bademleri, sumağı, balı ve tuzu ekleyin. Nazikçe karıştırın.

Kapağını kapatıp kısık ateşte 1-2 dakika daha pişmesini bekleyin ve altını kapatıp 15-25 dakika dinlenmeye bırakın.

<p>Bitlis'in Tatvan ilçesinde el arabasını bezle temizleyen Ecvet Ürün'ün görüntüleri sosyal medyada

Sosyal medyada büyük beğeni toplamıştı: Bitlis'teki temizlik işçisi ödüllendirildi

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Üzüm suyunun faydaları saymakla bitmiyor

Uzaylılar gerçekten var mı? İşte yaşandığı söylenen ilginç olaylar