• $7,6949
  • €8,9978
  • 466.762
  • 1105.64
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
04 Ağustos 2020 Salı 21:40 | Son Güncelleme:

MasterChef Çökertme kebabı tarifi! Çökertme kebabı nasıl yapılır?

MasterChef Çökertme kebabı tarifi! Çökertme kebabı nasıl yapılır"

MasterChef'in final turu akşamı yapılan Çökertme kebabı tarifi mutfak severlerin dikkatini çekmeyi başardı. Mehmet, Somer ve Danilo Şef'in sunumuyla Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'te birbirinden iddialı yarışmacılar mücadele ediyor. Yarışmanın son bölümünde şefler Çökertme kebabı yapılmasını istedi. Peki, MasterChef Çökertme kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Çökertme kebabı tarifi ve yapılışı MasterChef yarışmacılarını zorladı. Ekranların sevilen yarışması MasterChef’te yarışmacılar tarafından pişirilen lezzetler ekran başındakilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Mutfağa ilgi duyan kişiler gördüğü lezzetleri kendisi de yapıp denemek istiyor. Final turu bölümünde pişirilen Çökertme kebabı da bu lezzetlerden birisi. İşte MasterChef Çökertme kebabı tarifi ve yapılışı...

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Eti için:

  1. 300 gramdana kontrfile
  2. 2 yemek kaşığısıvı yağ
  3. 1/2 çay kaşığıtuz
  4. 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

Et marinasyonu için:

  1. 1 adetküçük boy kuru soğan
  2. 1 adetrendelenmiş soğan
  3. 1/2 çay bardağızeytinyağı
  4. 1 tatlı kaşığıtuz
  5. 1 çay kaşığıkimyon
  6. 1 çay kaşığıkarabiber
  7. 1/2 su bardağısüt
  8. 1 su bardağısoda
  9. 1 yemek kaşığıtereyağı(pişirmek için)

Kibrit patates için:

  1. 2 adetorta boy patates
  2. 1,5 su bardağıayçiçek yağı (kızartmak için)
  3. Domates sosu için:
  4. 2 yemek kaşığıtereyağı
  5. 1 tatlı kaşığıpul biber
  6. 1 adetrendelenmiş domates

Servisi için:

  1. 4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Çökertme kebabı yapmak için; Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.
  2. Et marinasyonu için yüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  3. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin. Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
  4. Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
  5. Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
  6. Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

<p>Editör: Eda Cabul</p>

Futbol Sahası: Kalinic Beşiktaş'ta

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Pençe-Kaplan Operasyonu'nda PKK'ya ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Sabah namazında ''Işık hadisesi''ni izlemek için bir araya geldiler