• $32,3876
  • 35,089
  • 2326.47
  • 9078.83
18 Temmuz 2020 Cumartesi 09:43 | Son Güncelleme:

Maske takmayan ne kadar ceza alacak?

Maske takmayan ne kadar ceza alacak"

Korona virüsü salgını sonrası normalleşme sürecine geçildi. Bu süreçte ise maske kuralını ihlal eden vatandaşların olması dolayısıyla bazı illerde vaka sayılarında artış görüldü. Bunun üzerine konuya ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı ve maske takma zorunluluğu pek çok ilde uygulanmaya başladı. Maske takmama cezası da kamuoyu ile paylaşıldı.

Pandemi sonrası normalleşme süreciyle birlikte sosyal mesafe ve maske kullanımında ihlallerin oluşması maske zorunluluğu uygulamasını da beraberinde getirdi. Maske takmama cezası da kamuoyu ile paylaşıldı. İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından da açıklama yapıldı.

MASKE TAKMAMA CEZASI NE KADAR?

Maskesiz sokağa çıkma cezası ilçelerde bulunan kaymakamlıkların kararını bırakılmış durumda. İçişleri Bakanlığı'nın para cezası ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

“Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında toplanmış ve toplantı sonrası İstanbul'da maske takmamanın cezası 900 TL olarak açıklanmıştı.

İstanbul Hıfzıssıhha Meclisi'nden gelen açıklama şu şekilde olmuştu;

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi (salgın) ilan edilen ve ülkemizde salgın riski olan Koronavirüs (COVID-19) hastalığının yayılmasının önlenmesi ve normalleşme sürecinin başarıyla sürdürülmesine yönelik Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda; İl Hıfzıssıhha Meclisinin 17.06.2020 tarih 59 No.lu kararının birinci maddesi“kamu kurumları ve özel sektör iş yerlerinin kapalı alanları ile toplu ulaşım araçlarında maske takılması zorunluluğu kararlarına ilaveten, ilimizde sokağa çıkan her vatandaşın açık alanlarda da ağız ve burunu kapatacak şekilde, usulüne uygun maske takmasının zorunlu olması” hükmüne istinaden, İlimiz genelinde uygulama birliğinin sağlanması ve tereddütlerin giderilmesi için, maske kullanımı zorunluluğuna aykırı hareket edenlere, idari para cezasının 900 TL olarak takdir edilmesini tavsiye kararı alınmıştır.

MASKE ZORUNLULUĞU OLAN İLLER

Normalleşme sürecinde risk teşkil eden ve bu sebepten dolayı da açık ve kapalı alanlarda maske zorunluluğu olan iller;

Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Ordu, Yozgat, Bitlis ve Çanakkale olarak belirlendi.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi