Kırma tavuk kebabı tarifi, ekran başındaki izleyenlerinde ilgisini çekti. Hafta içi her gün ekrana gelen yarışma programında gelinler lezzetli tarifleri yaparak puan topluyor. Seda Sayan kırma tavuk kebabı tarifi ve malzemelerini yarışmacılarla paylaştı. Tarifi kaçıran izleyenler ise Kırma tavuk kebabı nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor.
KIRMA TAVUK KEBABI MALZEMELERİ
1 bütün tavuk
2 adet kuru soğan
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
4-5 adet Arnavut biberi
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Tavukların terbiyesi için:
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
KIRMA TAVUK KEBABI NASIL YAPILIR?
Tavukları 8 eşit parçaya bölün. Parçalara ayırdığınız tavukları soğan rendesi ve tuzla ovun, bir kenarda 15 dakika dinlendirin.
Tencerede tereyağını eritin. Terbiyeden çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları kurulayarak kızdırdığınız tereyağında renkleri değişene kadar arkalı önlü kızartın. Son aşamada yemeklik doğranmış soğanı üzerine ekleyip soteleyin. Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut biberlerini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
İnce kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpin.