• $32,3916
  • 35,0762
  • 2326.71
  • 9138.22
12 Aralık 2020 Cumartesi 09:40 | Son Güncelleme:

Bugün market, fırın ve bakkallar açık mı? 12-13 Aralık sokağa çıkma yasağında market, bakkal, fırın çalışma saatleri!

Bugün market, fırın ve bakkallar açık mı" 12-13 Aralık sokağa çıkma yasağında market, bakkal, fırın çalışma saatleri!

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı tüm Türkiye'de geçerli olacak. Koronavirüs salgınını en aza indirmek için cuma akşamı saat 21:00 ve pazartesi sabahı 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı geçerli olacak. Geçen hafta uzun zaman sonra ilk kez başlayan yasaklarda fırın, market ve bakkalların açık olup olmadığı merak ediliyor. Ekmek ya da başka bir gıda alması gereken vatandaşlar, Bugün (12 Aralık) market, fırın ve bakkallar açık mı? Sokağa çıkma yasağında market ve fırınlara saat kaçta gidiliyor? sorularına yanıt arıyor.

Hafta sonu tüm Türkiye'de kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Hafta sonu fırın, market veya bakkallarda ihtiyacı olan kişiler bulunuyor. Bu akşam saat 21:00 itibarıyla başlayacak olan yasaklar, pazartesi sabah 05:00'a kadar devam edecek. Peki, Bugün(12 Aralık) market, fırın ve bakkallar açık mı? Sokağa çıkma yasağında market ve fırınlara saat kaçta gidiliyor?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA FIRIN, MARKET VE BAKKALLARA NE ZAMAN GİDİLECEK?

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-­17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlumamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.

Lokanta ve restoran tarzı işyerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-­20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi