• $32,3836
  • 35,0603
  • 2325.78
  • 9097.89
11 Haziran 2021 Cuma 09:46 | Son Güncelleme:

Hafta içi sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor? Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri kaç?

Hafta içi sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor" Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri kaç"

Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri gündemde yer alan konu başlıklardın olmaya devam ediyor. 31 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından sabah 05:00 ve akşam 21:00 olan dışarı çıkma yasağı değiştirildi. Peki, Hafta içi sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor? Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri kaç?

Hafta içi sokağa çıkma yasağı ile ilgili gelişmeler yoğun olarak takip ediliyor. Koronavirüs salgını sonrası sokağa çıkma yasakları gündemde yer almaya devam ediyor. Son alınan kararlar ile beraber bir takım değişiklikler olmuştu. Hafta içi ve cumartesi günleri dışarı çıkma yasakları kaldırılmıştı Peki, Hafta içi sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor? Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri kaç?

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKACAK MI?

Hafta içi sokağa çıkma yasağı ile ilgili henüz bir net gelişme yaşanmadı. Konuya dair bir gelişme yaşandığı taktirde haberimizde konuya yer vereceğiz.

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan son kararlar ise şu şekildeydi;

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00 - ­05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan ileri yaş gruplarındaki veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçları, VEFA Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacak olup, bu konuda gerek personel görevlendirilmesi gerekse ihtiyaçların bir an evvel giderilmesi bakımından gerekli tedbirler Valiler ve Kaymakamlar tarafından alınacaktır.

Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımızla ilgili olarak, herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız pazar günleri dışındaki diğer günlerde sadece 10.00 - 14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler; pazar günleri ise tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Bu hükümden, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze eğitim ve öğretim yapmasını uygun gördüğü öğrenciler istisna tutulacaktır.

65 yaş ve üstü seyahat yasağı var mı, otobüse binebilir mi? 65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağı kalkacak mı?

18 yaş altı toplu taşıma ve seyahat yasağı var mı, son durum nedir? 18 yaş altı otobüs ve metroya binebilir mi?

  • Hafta içi sokağa çıkma yasağı
  • Hafta içi sokağa çıkma yasağı kalkacak mı
  • Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri
  • Hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı
  • sokağa çıkma yasağı
  • sokağa çıkma yasağı saatleri kaç
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı