• $32,351
  • 35,1254
  • 2308.5
  • 9079.97
10 Kasım 2020 Salı 14:55 | Son Güncelleme:

Kayseri yağlama tarifi, malzemeleri! Gelinim Mutfakta Kayseri yağlama nasıl yapılır?

Kayseri yağlama tarifi, malzemeleri! Gelinim Mutfakta Kayseri yağlama nasıl yapılır"

Kayseri yağlama, Gelinim Mutfakta'da günün yemeği olarak belirlendi. Onur Büyüktopçu gelinlere bugün Kayseri yağlama tarifini verdi. Haftanın ikinci gününde gelinler bugün çeyrek altın almak için kıyasıya yarışacak. Gelinim Mutfakta Kayseri yağlama nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Kayseri yağlama bugün yayınlanan programda ekrana gelecek. Gelinler en lezzetli Kayseri yağlamasını yaparak kayınvalidelerden yüksek puan almaya çalışacak. Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta Kayseri yağlama tarifi ve malzemeleri sizlerle...

GELİNİM MUTFAKTA KAYSERİ YAĞLAMA MALZEMELERİ

Hamuru için:

  1. 4 su bardağı un
  2. 1/2 su bardağı ılık su
  3. 1 su bardağı ılık süt
  4. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  5. 1 yemek kaşığı tuz
  6. 1 yemek kaşığı instant maya
  7. 1 tatlı kaşığı toz şeker

İçi için:

  1. 350 gram kıyma
  2. 3 adet rendelenmiş domates
  3. 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  4. 1 adet soğan
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 1 çay kaşığı karabiber
  7. 1 çay kaşığı tuz
  8. 1/2 su bardağı su

GELİNİM MUTFAKTA KAYSERİ YAĞLAMA NASIL YAPILIR?

Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın.

Ilık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın.

Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.

Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın.

Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.

Soğanları küp küp doğrayın.

Bir tavanın içine kıymaları alın hafifçe soteleyin.

Ardından içine soğanları ilave edin. Kavurun.

Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ilave edin.

Salçasını da ilave edin ve pişmeye bırakın.

Ardından azar azar su ilave edin, tuz ve karabiberini ekleyin.

Bu şekilde 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Birleştirme aşaması:

Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın.

Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.

Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.

Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın.

Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin.

Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.

Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.

Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve dilimleyerek servis edin.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'