Gelinim Mutfakta Fatih sarması tarifi ekrana geldi. Bugün bir isim yarışmadan ayrılacak. Cuma günü en lezzetli tatlı tarifleri Gelinim Mutfakta izleyicilerinin karşısına çıkıyor. Seda Sayan tarifi ve malzeme listesini açıklıyor ve gelinler mutfakta mücadele veriyor. Peki, Fatih sarması nedir, nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Fatih sarması tarifi ve malzemeleri nasıl?
FATİH SARMASI NEDİR, NASIL YAPILIR?
4 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
2 bardak un
1 kaşık tereyağı veya margarin
1buçuk çay kasığı vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı antep fıstığı
Şerbeti için:
2 bardak su
2 bardak şeker (şerbetini yapmak için ılık suyun içine şekeri ilave edip iyice karıştırarak eritin. Bu şerbetin özelliği kaynamadan yapılmasıdır.
FATİH SARMASI TARİFİ
Yumurtaları, yağı, şekeri geniş bir kaba koyup üstüne un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin.
15 dakika kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın.
Kâğıt döşenmiş veya yağlanıp unlanmış geniş tepsinize döküp ısıtılmış 350F (175C) dereceli fırınınızda kek gibi pişirin. Kenarları hafif kızaracak ama çok sertleşmesine izin vermeyin.
Fırından alıp ılımaya bırakın. Üstüne şerbetin bir kısmını kaşıkla dökerek yumuşamasını sağlayın, ama çok sulu olacak şekilde dökmeyin, sadece nemlendirecek ve kolay sarılmasını sağlayacak kadar.
Hamurun üstüne önce balı surun, sonra çekilmiş Antep fıstığını serpiştirin. Daha sonra kısa kenarından düzgünce rulo seklinde sarin.
Kalan şerbeti üstünden ve yanlarından kasıkla dökerek ıslatın. İsterseniz bir miktar şerbet bırakıp servis yaparken dilimlediğiniz tatlının üzerine biraz gezdirerek serbestin her yere eşit gelmesini sağlayabilirsiniz.