• $7,8946
  • €9,4054
  • 460.22
  • 1331.53
02 Nisan 2020 Perşembe 22:05 | Son Güncelleme:

İşte ekmek yapımı püf noktaları...

İşte ekmek yapımı püf noktaları...

Evde ekmek yapımı mutfağa ilgi duyan ve kendi ekmeğini pişirmek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte malzemeleri ve yapılışı...

Evde ekmek yapımı mutfağa ilgi duyan ve kendi ekmeğini pişirmek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor.  İşte malzemeleri ve yapılışı...  

Ekmek yapımı malzemeleri:

- 2 su bardağı un (veya tam buğday unu)

- 1 tatlı kaşığı kuru maya

- 1 su bardağı su

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı şeker

Malzemeleri yapmak istediğiniz büyüklüğe göre artırabilirsiniz.

EKMEK YAPILIŞI

Ekmek yapılışı için; genişçe bir kap alın ve içine unu boşaltın. Daha sonra da tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Kabın içinde unu kenarlara doğru ayırıp ortasına bir çukur açın ve ılık su ilave edin.

Suyu ekledikten sonra yavaşça unla suyu karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemini tamamladığınızda bir nemli bezi üzerine kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat beklemeye alın.

Hamur mayalandıktan sonra istediğiniz şekli vererek fırın tepsinize yerleştirin ve isteğe bağlı olarak üzerine susam veya çörek otu eklenebilir. Soğuk haldeki fırına tepsiyi yerleştirin ve fırınınızı 180 – 200 dereceye ayarlayın. Üstü kızarana kadar pişirin.

Mutfağınızı mis gibi taze ekmek kokusu sarmaya başladıysa fırını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

<p>İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evle

İzmir depreminin yaraları sarılıyor: Depremzedeler konteyner kentte yeni yaşamlarına başladı

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

41 metrekarelik garajı muhteşem bir eve dönüştürdü

Boş kalan kampüsün yeni misafiri tilki böyle görüntülendi