• $32,3374
  • 35,1256
  • 2302.37
  • 9079.97
2 Mart 2021 Salı 12:01 | Son Güncelleme:

Düğünler yapılacak mı? Düğün salonları ne zaman açılacak?

Düğünler yapılacak mı" Düğün salonları ne zaman açılacak"

Düğün salonlarına yönelik detaylı arama yapılıyor. Dün Başkan Erdoğan liderliğinde düzenlenen toplantıyla konu bir kez daha gündeme geldi. Evlilik hayali kurarak düğün yapmak isteyen vatandaşlar gözlerini Kabine Toplantısı'na çevirdi. İçişleri Bakanlığı yayımladığı son genelgede düğün salonlarının kapandığı, nikah törenleri için de kısıtlı davetlinin katılabileceğini duyurmuştu. Düğünler yapılacak mı? Düğün salonları ne zaman açılacak? İşte beklenen açıklama...

Düğün salonları, koronavirüs salgınından etkilenen işletmelerden oldu. Evlenecek olan vatandaşlar sık sık Düğünler yapılacak mı? Düğün salonları ne zaman açılacak? sorularına yanıt arıyor. Dün düzenlenen Kabine Toplantısı ile konu bir kez daha gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelge ile nikah törenleri için de kısıtlı sayıda davetlinin katılabileceğini açıklamıştı.

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Salgın sürecine ilişkin yeni tedbirleri kamuoyuyla paylaştı. Düğün salonları hakkında detaylar netleşti. Buna göre yeni adımlar şu şekilde:

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek

Sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Kafe ve restoranlar sabah 7:00 ile akşam 19:00 arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürecek.

(Kovid-19) Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI NELER?

"Milletimize daha önce söz verdiğimiz şekilde bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek. Vatandaşlarımız salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklardır. Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek."

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır. Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacaktır. Restoran, lokanta, kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında faaliyetini 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Salgın boyunca her konuda öncü ve örnek olan Türkiye'nin kısıtlamaların gevşetilmesi ve tamamen kaldırılmasında da aynı başarıyı göstereceğine yürekten inanıyorum."

Kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak? Kafe, restoran ve lokantalar açıldı mı?

Halı sahalar açılacak mı? Halı sahalar ne zaman açılacak?

Kıraathaneler açılacak mı? Kahvehaneler ne zaman açılacak?

Nargile kafeler açıldı mı? Nargile kafeler ve eğlence mekanları ne zaman açılacak?

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'