Balkabaklı pasta tarifi bugün Gelinim Mutfakta ekranlarında yayınlandı. Seda Sayan tarifi ve malzeme listesini açıkladı. Ekranların en çok izlenen yemek yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'de her gün bir çok lezzetli tarif deneniyor. Gelinim Mutfakta balkabaklı pasta nasıl yapılır? İşte balkabaklı pasta tarifi ve malzemeleri
BALAKABAKLI PASTA MALZEMELERİ
1 kg bal kabağı
1 su bardağı şeker
Muhallebisi İçin;
1 lt süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Tabanı İçin;
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
BALAKABAKLI PASTA TARİFİ
Kabak tatlısı için; 1 kg kabak, 1 su bardağı şekere bir gece önceden yatırılıp, sabah kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilip blendırdan geçirilir.
Muhallebi için; tereyağı ve vanilya haricindeki malzemeleri tencereye alınıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra 2 dakika daha pişirip, ocaktan alın ve tereyağıyla vanilya ilave edip karıştırın.
Alt taban için; 2 paket burçak bisküvi ve 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı yoğurup, kalıbın tabanına döşeyin.
Hazırladığınız muhallebiyi, sıcakken bisküvilerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
İyice soğuduğuna emin olduktan sonra, kabak tatlısını da üzerine yayın.
Fındık ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz.
Bir gece kalıptan çıkartmadan buzdolabında bekletirseniz, daha iyi sonuçlar elde edersiniz