• $7,1739
  • €8,7377
  • 414.707
  • 1483.02
27 Ocak 2021 Çarşamba 21:06 | Son Güncelleme:

Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolması tarifi ve malzemeleri! Baklalı yaprak dolması nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolması tarifi ve malzemeleri! Baklalı yaprak dolması nasıl yapılır"

Baklalı yaprak dolması tarifi seyirci ile buluştu. Gelinim Mutfakta'da gelinler çarşamba günü belirtilen süreler içinde yemeklerini yapacak. Ekran başında bulunan izleyenlerde Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolması tarifi ve malzemelerini not edecek. Peki, Baklalı yaprak dolması nasıl yapılır?

Baklalı yaprak dolması tarifi arama yapılan konu başlıklarından oldu. Gelinler bugün hünerlerini sergileyerek yemeklerini yapacak. Puanlamayı Seda Sayan ve kayınvalideler yapacak. Hafta içi her gün ekrana gelen yapımda eğlenceli anlar yaşanıyor. Baklalı yaprak dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta baklalı yaprak dolması tarifi ve malzemeleri!

BAKLALI YAPRAK DOLMASI MALZEMELERİ

500 gram taze asma yaprağı

Bir buçuk su bardağı kuru iç bakla

2 adet büyük boy soğan

Yarım su bardağı ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

7-8 dal taze reyhan

1 adet büyük boy domates

Yarım demet ince kıyılmış dereotu

600 gram koyun sırtı

Tuz

Üzerine:

1 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşıgı sıvıyağ

Yarım su bardağı su

BAKLALI YAPRAK DOLMASI NASIL YAPILIR?

İç baklayı derin bir kaseye alın. İçine küp doğranmış soğan, yıkanmış ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı, domates - biber salçası, ince kıyılmış taze reyhan, rendelenmiş domates ve dereotunu katıp iyice karıştırın. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup kare bohça şeklinde sarın. Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine 2-3 adet taze asma yaprağı yayın ve üzerine büyük kareler halinde kesilmiş eti yerleştirin. En üste de sarmaları dizin ve üstlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Diğer tarafta bir tavada ince kıyılmış soğan ile salçayı, tereyağı ve sıvıyağda kavurun. Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın. Bu karışımı dolmanın üzerine boşaltın. Kısık ateşte 2 saat daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

<h3>Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Gara tepkisi</h3><h3>'KATLİAMI ÜSTÜME YIKMAK İSTEDİ'</h3><p>G

24 Şubat 2021 Güncel Haberler

Bitlis'te metrelerce yükseklikteki karla zorlu mücadele böyle görüntülendi

Karlı ve sisli hava Yıldız Göleti'ne estetik kattı

Kars'ın asırlık abideleri minyatüre dönüştü