• $32,3749
  • 34,9878
  • 2325.42
  • 9120.77
22 Haziran 2021 Salı 09:26 | Son Güncelleme:

AVM çalışma saatleri 2021 nasıl? AVM'ler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

AVM çalışma saatleri 2021 nasıl" AVM'ler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor"

AVM çalışma saatleri yoğun olarak araştırılan konulardan oluyor. Düzenlenen son Kabine Toplantısı'nın ardından alışveriş merkezlerinin çalışma düzeni belli olmuştu. İçişleri Bakanlığı, yayımladığı kontrollü normalleşme genelgesinde konuya yönelik açıklamayı yaptı. Peki, AVM çalışma saatleri değişecek mi? AVM'ler kaçta açılıp kaçta kapanıyor? İşte merak edilenler...

AVM açılış ve kapanış saatleri merak edilen konu başlıklarından oluyor. Alışveriş merkezleri, hafta içi ve hafta sonu en çok tercih edilen yerlerden biri oluyor. Bu sebeple vatandaşlar, AVM çalışma saatleri değişecek mi? AVM'ler kaçta açılıp kaçta kapanıyor? sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edilenler...

AVM ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

AVM'lerin çalışma saatleri ile ilgili bir açıklama henüz gelmedi. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede konuya dair gelişmeler gelince haberimizde yer vereceğiz.

Alışveriş merkezlerinin (AVM) hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, hafta sonları kapalı olacağı, marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışındaki ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında da izin verilmeyeceği vurgulandı.

Sinema salonları açıldı mı, ne zaman açılacak? Sinema salonları açılış tarihi belli oldu mu?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ

Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi);

- Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis,

- Hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıda sayılan işyerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edilecektir.

- Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

- Sinema salonları,

- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

- Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

- Hamam, sauna ve masaj salonları,

- Lunaparklar ve tematik parklar.

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

Yukarıda sayılan işyerleri dışında kalan ve tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat gibi dükkanlar ile büro ve ofisler vb. işyerleri;

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde içerisinde bulunduğu işkolu için belirlenen tüm salgınla mücadele tedbirlerine riayet etmek kaydıyla hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

- Alışveriş merkezlerinin (AVM) ise; hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları kapalı olacaktır.

Zincir marketler başta olmak üzere çeşitli işyerleri tarafından açılış veya belirli gün ya da saatlere özgü genel indirim uygulamalarının oluşturduğu yoğunluğun önüne geçilebilmesi için indirim uygulamalarının en az bir hafta sürecek şekilde uzun periyodlarla yapılması gerekmektedir.

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında izin verilmeyecektir.

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara uymak kaydıyla pazaryerleri hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları ise pazaryerlerinin kurulmasına izin verilmeyecektir.

Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir.

Maske takma zorunluluğu kalktı mı? Maske yasağı ne zaman kalkacak?

  • AVM açılış saatleri
  • AVMler açık mı
  • AVM çalışma saatleri
  • AVMler kapalı mı
  • AVMler kaçta çaılıyor
  • AVM çalışma saatleri 2021
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı