• $32,3835
  • 35,1148
  • 2326.26
  • 9136.54
23 Mayıs 2020 Cumartesi 13:29 | Son Güncelleme:

Arefe günü ihlas okumanın faydası nedir? Ramazan Bayramı arefe günü okunacak dualar nelerdir? İhlas suresi okunuşu ve anlamı

Arefe günü ihlas okumanın faydası nedir" Ramazan Bayramı arefe günü okunacak dualar nelerdir" İhlas suresi okunuşu ve anlamı

Ramazan Bayramı arefe günü okunacak dualar nelerdir? sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Arefe gününü ibadetle geçirmek isteyen kişiler konuyu yakından takip ediyor. Mübarek Ramazan ayının son gününde müminler bol bol dua edecek. Arefe günü 1000 ihlas okumanın faydası nedir? Kuran-ı Kerim'de geçen bu sure arefe gününde birçok Müslüman tarafından arefe günlerinde okunuyor. Arefe günü duaları, zikirleri hakkında detaylı bilgi haberimizde.

Arefe günü duaları hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler arama motorlarında yoğun olarak araştırma yapıyor. 23 Mayıs Cumartesi günü idrak edilecek olan arefe gününde vatandaşlar bol bol ibadet ve dua etmek istiyor. 11 ayın sultanı Ramazan'ı geride bırakmanı hüznü yaşanırken bir yanda bayrama erişmenin sevinci paylaşılıyor. Peki, Arefe günü 1000 ihlas okumanın faydası nedir? Ramazan Bayramı arefe günü okunacak dualar nelerdir? Hadislerde arefe günü ihlas süresini okuyana çok büyük mükafatlar olduğu bildirilmiştir. Haberimizin içerisinden arefe günü dualarına ve ihlas suresine ulaşabilirsiniz.

AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

Arefe gününün faziletine binaen Resulullah Sallallahü aleyhi ve Sellem buyurdular ki ‘ Arefe gününde oruç tutmak, geçmiş ve gelecekten birer senenin küçük günahına kefaret olur. Aşure günü orucu ise yalnız geçmiş olan bir senelik günaha kefaret olur.’

Arefe bayramı ve geceleri mümkünse 1001 kere

‘Estagfirullahe’l-azime be etubü ileyh’ İstigfar etmeli ve tesbih namazı kılmalıdır.

Resulullah (s.a.v) Arefe günü şu duayı okurdu:

‘Allahümmec’al fi kalbi Nuran ve fi besari nuran’ Allah’ım Kalbimi ve gözümü nurlandır. Allah’ım göğsüme genişlik ver ve işimi kolaylaştır. Her kim bu duayı okursa büyük mükâfata nail olur.

AREFE GÜNÜ İHLAS SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ NEDİR?

Sevgili peygamberimizin hadis-i şerifinde arefe günü İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Arefe günü Besmele ile bin İhlâs okuyanın günahları affedilir ve duası kabul olur. (Ebu-ş şeyh)" deniyor.

Yine başka bir hadis-i şerifte, arefe günü İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc),ona ne isterse verir." deniyor.

İhlas Suresi'nin faziletiyle ilgili ise bir hadis-i şerifte "İhlâs suresini okumak kul hakkı hariç diğer bütün günahların affına vesiledir.(Ebu-ş şeyh)" deniyor.

İHLAS SURESİ OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Kul hüvellâhü ehad

2- Allâhüssamed

3- Lem yelid ve lem yûled

4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad

İHLAS SURESİ ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- De ki; O Allah bir tektir.

2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).

3- Doğurmadı ve doğurulmadı

4- O 'na bir denk de olmadı.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi