• $32,3705
  • 35,0853
  • 2324.63
  • 9114.97
13 Nisan 2021 Salı 10:17 | Son Güncelleme:

Adana sahur ve iftar vakitleri saat kaçta? Adana imsak, sahur ve iftar vakitleri 2021 kaç?

Adana sahur ve iftar vakitleri saat kaçta" Adana imsak, sahur ve iftar vakitleri 2021 kaç"

Adana sahur ve iftar vakitleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı her il için imsak, sahur ve iftar vakitlerini yayınladı. Maddi ve manevi iklim havasının arttığı Ramazan ayında müminler ibadetlerini yerine getirme gayreti içerisinde bulunacak. Adana'da yaşayan vatandaşlarda Adana sahur ve iftar vakitleri 2021 kaç? Adana imsak, sahur, iftar saatleri kaçta? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Adana sahur ve iftar vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. Dün akşam yılın ilk orucu için sahura kalkıldı. İmsak vakitleri her il için farklılık göstermektedir. Oruç tutarak hem kulluk borcumuzu yerine getireceğiz hem de yüce Allah'ın verdiği nimetler için şükredeceğiz. Oruç nefsimizi terbiye etmektedir. Peki, Adana sahur ve iftar vakitleri 2021 kaç? Adana imsak, sahur, iftar saatleri kaçta?

ADANA SAHUR VE İFTAR VAKİTLERİ 2021 KAÇ?

Adana sahur saat 04:35'da, iftar vakti ise 19:19 olarak belirlendi.

ADANA İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ORUÇ TUTMAKLA YÜKÜMLÜ OLMANIN ŞARTLARI NEDİR?

İslam'a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir.İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir. İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.

İMSAK NEDİR, NE ZAMAN BAŞLAR?

Sözlükte "kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak" anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır.Halk arasında ise "imsak" oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir. Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde açıklanmıştır: "(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın." (Bakara, 2/187)Takvimlerde gösterilen "imsak", oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

İzmir sahur ve iftar vakti saat kaçta? Diyanet İzmir imsak, iftar, sahur vakitleri 2021!

Ankara sahur ve iftar vakitleri 2021 saat kaçta? Ankara imsak, iftar ve ezan saatleri kaç?

Karabük sahur ve iftar vakitleri 2021 kaçta? Diyanet Karabük imsak, sahur ve iftar saatleri!

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi