Mersin'in Mut ilçesinde, 5 ay mağarada bekletilerek üretilen "Kızılova Yaylası Obruk Peyniri" tüketime hazır hale getirildi. Mart ve nisan aylarında obruklara konan peynirler, sarp kayalar arasında kurulan çelik halat yardımı ile konulduğu yerlerden çıkarıldı.
AA'da yer alan habere göre, geleneksel yöntemlerle üretilen obruk peynirleri için Mut ilçesinde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Muammer Köken'de katıldı.
100 LİRADAN ALICI BULUYOR
Kaymakam Köken, mart ve nisan aylarında obruklara konulan peynirlerin yaklaşık 5 ay dinlenerek olgunlaştığını söyledi.
Obruk peyniri üreticilerine bereketli bir yıl olmasını dileyen Köken, ürünün kilogramının ortalama 100 liradan alıcı bulduğunu aktardı.