• $32,3324
  • 35,0419
  • 2285.16
  • 8983.66
18 Mart 2021 Perşembe 11:11 | Son Güncelleme:

18 Mart Çanakkale kutlama mesajları 2021: En güzel, coşkulu, anlamlı 18 Mart Çanakkale Zaferi resimli mesajlar ve sözler haberimizde!

18 Mart Çanakkale kutlama mesajları 2021: En güzel, coşkulu, anlamlı 18 Mart Çanakkale Zaferi resimli mesajlar ve sözler haberimizde!

18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları tüm gün paylaşılacak. Ülkemizde anlamlı güne özel olarak, vatandaşlar sosyal medya platformlarından 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları ve sözlerini yayınlayacak. Bu yıl 106. yıl dönümü idrak edilecek olan Çanakkale Zaferi, şanlı Türk tarihinin en önemli zaferleri arasında yer alıyor. Kahraman askerlerimizi bir kez daha anmak için en güzel, duygusal ve coşkulu 18 Mart Çanakkale Zaferi resimli kutlama mesajlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

18 Mart Çanakkale Zaferi resimli kutlama mesajları gündemde yer alan konulardan oldu. Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle vatandaşlar, sosyal medya hesapları üzerinden resimli 18 Mart Çanakkale mesajları paylaşacak. Şanlı Türk askerinin bağımsızlık ve hürriyet için savaştığı Çanakkale Cephesi, tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. İşte en güzel, coşkulu, anlamlı 18 Mart Çanakkale Zaferi resimli kutlama mesajları sizlerle...

18 MART ÇANAKKALE ZAFERI RESİMLI KUTLAMA MESAJLARI!

Siperler arası 8 metre. Yani ölüm muhakkak. 3 dakika önce gelen bölüğün tamamı şehit olmuş. Yeni gelenler bunu biliyor ve bir 3 dakika sonra kendisinin de şehit olacağının farkında ilerliyor. Ama ne ilerleme! Bir an bile sarsılma, durma, geriye bakmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur'an okuyor bilmeyenler Kelime-i şahadet getiriyor. Az sonra öleceğini bile bile gözünü kırpmadan şahadete gidiyor. İşte Çanakkale Savaşlarının zaferle sonuçlanmasını sağlayan şey milletimiz ve onun askerindeki bu yüce ruhtur.

18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirler 2021: Güzel, anlamlı, kısa, uzun 2, 4, 6, 8 kıtalık Çanakkale Zaferi şiirleri

18 Mart Çanakkale Şehitleri için dualar! Şehitler için hangi dualar ve sureler okunmalı?

"Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur."

Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sessizlik içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Göz yaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir"

Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. Aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Devletimiz, şehit yakını ve gazilerimizin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir. Şehitlerimizi anar zaferimizi kutlarız.

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır.

Çanakkale Zaferi'nin kaçıncı yıl dönümü? 18 Mart Çanakkale Zaferi kaç yaşında?

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Zaferiniz kutlu olsun...

Dönmeyi hiç düşünmediler. Bu vatanı evlatlarına bırakabilmek için canlarını gözlerini bile kırpmadan verdiler. Saygı ve minnetle şehitlerimizi anıyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferi resimli kutlama mesajları! Anlamlı, kısa, uzun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü mesajları

Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Aziz Türk milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun.

Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitlerimizi minnetle anmaktayız.

Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır.

Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşıyorum.

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber. Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.

- Mehmet Akif Ersoy

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin eski kudret ve kuvvetini muhafaza ettiğini, can çekişen bir imparatorluk içinde kahraman bir milletin varlığını meydana koydu. – General Fahri Belen –

Türkler, Çanakkale'yi zorlayan çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir.

– Winston Churchill

Ordunun yardımı olmaksızın Filo'nun başarı sağlayabileceği ümidine kapılmıştım; fakat şimdi bu işte müşterek bir harekatın zorunlu olduğunu anlıyorum.

– Winston Churchill

Asım'ın nesli. Diyordum ya. Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.

– Mehmet Akif Ersoy

Çanakkale Savaşları, modern savaş tarihinde birleşik kara ve deniz savaşlarının başlangıcı ve ilk örneğidir.

– Japon Prof. Dr. Em. Krg. Hideo Miki

Bu Türk kıtaatının cesaret, metanet ve se'bat cihetiyle takdir ve senaya liyakati, her şüphenin fevkinde bulunmuştur. Donanmasının ateşiyle de, en müessir surette muavenet gören pek cesur bir düşmanın taarruzlarına karşı sayısız muharebelerde bu kıtaat mevkilerini muhafaza etmişlerdir.

– Alman Generali Liman Von Sanders –

Avrupa'da hiç bir asker yoktur ki, bu ifadenin altını çiziyorum, Türklerle mukayese edilebilsin. Almanların müdafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir. Fakat siperlerde onlar dahi Türklerle kıyas edilemez. Misal olarak Gelibolu'yu zikretmek isterim. Orada bizim gemi ateşlerimizle büyük zayiata uğrayan kıtalar, Türk olmasalardı. Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi. Hâlbuki Türkler, bütün muharebe müddetince yerlerinde kaldılar.

- General Tawshend

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın, Bu Toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, Bir vatan kalbinin attığı yerdir!

- Necmettin Halil Onan

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!

– Mehmet Akif Ersoy

  • 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları
  • 18 Mart Çanakkale Zaferi
  • 18 mart çanakkale zaferi sözleri
  • en güzel 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları
  • resimli 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları
  • 18 mart mesajları
  • 18 mart mesajları 2021
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak