• $32,3447
  • 35,0962
  • 2239.56
  • 8811.89
17 Ocak 2022 Pazartesi 12:59 | Son Güncelleme:

Altında kritik gün! Uzmanlar o tarihi işaret etti!

Altında kritik gün! Uzmanlar o tarihi işaret etti!

Gram altındaki yükseliş devam edecek mi? 17 Ocak güncel altın fiyatları nedir? ABD'deki faiz artırımı sonrası altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Gram altın için alım fırsatı destek eviyesi nedir? sorularına yanıt arayan vatandaşlar 25 Ocak'ta yapılacak Fed açıklaması sonrası altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Fed açıklaması sonrası altın fiyatlarının düşeceği yönünde karar belirtilirken JP Morgan analistleri, 2022'nin ilk çeyreğinde ons altının 1765 dolar seviyelerine gerileyeceğini ve istikrarlı şekilde düşmeye devam etmesinin beklendiğini söyledi. 2022 yılının son çeyreğinde altın fiyatlarının 1520 dolara kadar gerileyebileceği de raporda not edildi. İşte altın fiyatlarındaki son gelişmeler...

Gram altın son dakika itibarı ile haftaya yükselişle başladı. Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ederken vatandaşlar, "Gram altındaki yükseliş devam edecek mi? 17 Ocak güncel altın fiyatları nedir? ABD'deki faiz artırımı sonrası altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Gram altın için alım fırsatı destek eviyesi nedir? 25 Ocak'ta Fed'in yapacağı açıklama sonrası altın fiyatlarının düşüşe geçeceği belirtiliyor. Uzmanlar tarafından, gram altın tarafında yukarıda psikolojik seviye olan 820 lira ilk önemli direnç olarak göze çarparken, devamında ise 840-880 lira düzeyi takip edilecek. Aşağıda ise 700-680-650 lira öne çıkıyor. Bu seviyenin altında ise 600 liranın gündeme gelebileceği bildirildi. İşte güncel altın fiyatları...

SON DAKİKA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın fiyatları 17 Ocak Pazartesi günü piyasalar kapalı olduğu için cuma gün ki kapanış değerleri üzerinden işlem görüyor. Buna göre gram altın 791 lira seviyelerinden işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatları 16 Ocak Pazartesi günü kaydedilen güncel verilere göre 1.258 lira alış ve 1.310 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor. Cumhuriyet altını ise 5160, tam altın 5034, yarım altın ise 2517 liradan işlem görüyor

POWELL YÜKSEK ENFLASYONUN NEDENİNİ AÇIKLADI

Hafta boyunca Fed yetkilileri para politikasına ilişkin sözle yönlendirmelerde bulunurken, tahvil piyasalarında Fed'in bu sene 4 faiz artışına gideceği fiyatlanıyor. Fed Başkanı Powell hafta içinde yaptığı açıklamada, bankanın araçlarını ekonomiyi ve güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemenin yanı sıra yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini önlemek için kullanacaklarını ifade ederek, 'Devam eden salgına rağmen ekonomi hızla güçlendi. Bu durum, kalıcı arz ve talep dengesizliklerine ve darboğazlara, dolayısıyla yüksek enflasyona, neden oldu. Maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine ulaşmakta kararlıyız' ifadelerini kullandı.

Salgın sonrası ekonominin bazı açılardan farklı olabileceğini, hedeflerin peşinde koşarken bu farklılıkları hesaba katmak gerekeceğini vurgulayan Powell, bu doğrultuda para politikasının sürekli gelişen ekonomiye ayak uydurarak geniş ve ileriye dönük bir bakış açısı benimsemesi gerektiğini bildirdi.

FAİZ ARTIRIMI FİYATLAMASI BAŞLADI

Fed Başkan Yardımcısı Adayı Lael Brainard, ABD Senatosu'nda katıldığı oturumda, martta faiz artırımına açık olduğunun sinyalini verdi. Yıl boyunca birkaç faiz artışının öngörüldüğüne işaret eden Brainard, varlık alımları biter bitmez faiz artırımı yapabilecek durumda olacaklarını düşündüğünü söyledi. Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri sonrası, tahvil piyasalarında Fed'in yüzde 97 ihtimalle martta en az 24 baz puan faiz artışına gideceği fiyatlanıyor.

TAHVİL FAİZİ UÇTU, ONS ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,81 ile son iki yılın en yükseğine çıkarken, haftayı yüzde 1,79 seviyesinden tamamladı. Dolar endeksi ise yüzde 0,6 azalışla 95,2'ye gerilerken, altının ons fiyatı yüzde 1,1 yükselişle 1817 dolara çıktı.

GRAM ALTIN VE ONS ALTIN FİYATI İÇİN KRİTİK TEKNİK SEVİYELER...

Ons altın için ilk önemli direnç seviyesi 1.835 düzeyi olarak öne çıkıyor. Bu seviyenin aşılması durumunda takip edilecek düzey 1.880 dolar olarak dikkat çekiyor. Aşağıda ise 1792 dolar bandı ve devamında ise 1760-1725 seviyesi önemli destek seviyesi.

Gram altın tarafında yukarıda psikolojik seviye olan 820 lira ilk önemli direnç olarak göze çarparken, devamında ise 840-880 lira düzeyi takip edilecek. Aşağıda ise 700-680-650 lira öne çıkıyor. Bu seviyenin altında ise 600 liranın gündeme gelebileceği bildirildi.

JP MORGAN'DAN DİKKAT ÇEKEN RAPOR

ABD'li dev banka JP Morgan, Fed'in faiz artırmasıyla birlikte altın fiyatlarında düşüşün olabileceğine yönelik rapor yayımladı.

JP Morgan analistleri, Fed'in 2022 yılında para politikasını sıkılaştırmaya başlamasıyla birlikte altının bu adımın etkilerine karşı dayanamayacağını düşünüyor. Raporda, Fed'in genişlemeci para politikasını terk etmesiyle birlikte altın ve gümüş fiyatları üzerinde 2022 yılı boyunca baskı oluşacağı, 2022'nin ilk çeyreğinde ons altının 1765 dolar seviyelerine gerileyeceğini ve istikrarlı şekilde düşmeye devam etmesinin beklendiğini söyledi. 2022 yılının son çeyreğinde altın fiyatlarının 1520 dolara kadar gerileyebileceği de raporda not edildi.

ABD MERKEZ BANKASI 2022 FED TOPLANTI TARİHLERİ

2022 yılında 8 kez gerçekleştirilecek FED FOMC toplantılarının tarihleri aşağıdaki gibidir.

2022 Ocak FED toplantı tarihi 25 – 26 Ocak FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Mart FED toplantı tarihi 15 – 16 Mart FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Mayıs FED toplantı tarihi 3 – 4 Mayıs FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Kasım FED toplantı tarihi 1 – 2 Kasım FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Aralık FED toplantı tarihi 13 – 14 Aralık FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil 2028'i işaret etti: Yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil 2028'i işaret etti: Yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil 2028'i işaret etti: Yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer

ASELSAN geliştirdi... Mavi Vatan'da Türk donanmasının gücüne güç katacak!
ASELSAN geliştirdi... Mavi Vatan'da Türk donanmasının gücüne güç katacak!

ASELSAN geliştirdi... Mavi Vatan'da Türk donanmasının gücüne güç katacak!

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'